ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Σε πλήρες αδιέξοδο οι αγρότες της Αργολίδας - Έχουν πια βιοποριστικό πρόβλημα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:15:00 μ.μ. | |
απόγνωση
Σε επιστολή του αγρότης  αναφέρει το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες της Αργολίδας και το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί, ενώ το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όπως αναφέρει με τις αποζημιώσεις που ζητάει πίσω ο ΕΛΓΑ.

Η επιστολή του αγρότη:  

"Είμαι ένας αγρότης ευτυχώς όχι κατά κύριο επάγγελμα που όμως έχω αρκετά χωράφια και κάνω μεγάλη προσπάθεια να πληρώνω τους λογαριασμούς μου και κάνω μια πολύ καλή καλλιέργεια.

Διαβάζοντας λοιπόν τα άρθρα σας είδα και τα πολλά παράπονα των αγροτών για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και πράγματι νόμιζα ότι εμπεριέχουν και μια δόση υπερβολής.

Όταν πήγα να ρωτήσω και για τα δικά μου κτήματα έπαθα σοκ γιατί είδα δυστυχώς ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Σε κτήματα που έχω πάθει ολικές ζημιές οι αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί είναι λιγότερες από εκεί που τα έχω πουλήσει στα συσκευαστήρια για εξαγωγή!!!

Κύριοι του ΕΛΓΑ επιτέλους τι κάνετε;

Κύριοι που είστε στο υπουργείο γεωργίας τι κάνετε;;

Είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να τα κάνετε σοβαρά;;

Έχει ενημερώσει κάποιος (γιατί ο νόμος μας με 400000 τόνους εσπεριδοειδή που η μερίδα του λέοντος πάει για εξαγωγή δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα) τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το πως μας κατάντησαν χειρότερα και από ζητιάνους;;!!

Τόση προχειρότητα και τόση ανοργανωσιά δεν είναι δυνατόν και σε τέτοιες συνθήκες να υπάρχει και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους φορείς είτε λέγεται ΕΛΓΑ είτε υπουργείο Γεωργίας είτε δεν ξέρω που.

Το μόνο που θέλω ειλικρινά να πιστεύω είναι όλα αυτά που γίνονται να είναι λάθη εκτός εάν ένα εξαγώγιμο προϊόν και μάλιστα με τέτοια φήμη όπως τα εσπεριδοειδή της περιοχής μας υπάρχει πλάνο να τα παρατήσουμε!!

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα σε αυτό που θα συμφωνήσω σε προηγούμενο άρθρο είναι ότι το μόνο που καταλαβαίνουν κάποιοι είναι η γενική στάση πληρωμών.Όσο εμείς κόβουμε και στερούμε πράγματα από τις οικογένειες μας και εγώ προσωπικά δίνω το μισό μισθό μου για να καλλιεργήσω με μηδαμινό κέρδος μόνο για να διατηρήσω τα δέντρα μου αφού τα έξοδα είναι πιο πολλά από τα έσοδα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

Και εσείς από την πλευρά σας με την δύναμη που έχετε μέσω του τύπου βοηθήστε ώστε να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τους έχει εξαθλιώσει.

Αυτή τη στιγμή που σας στέλνω το μήνυμα βρισκόμαστε δέκα άτομα που δώσαμε όλα τα πορτοκάλια μας για χυμό με 0,03€.

Απ’ό,τι καταλαβαίνει και ο πιο αδαής έχουμε καταστραφεί.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να πάρουμε ακριβώς την ίδια αποζημίωση των 300€/ στρέμμα, χωρίς καμία αποζημίωση για την τιμή χυμού με εκείνους τους παραγωγούς που μπόρεσαν να κόψουν τα πορτοκάλια τους για εξαγωγή με 0,25€ ή 0,30€;

Βοηθήστε μας μέσω την επιρροής που έχετε προκειμένου να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση προς όλους τους παραγωγούς.

Υπάρχει πια βιοποριστικό πρόβλημα."


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ