ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Αγιασμός, απονομή πτυχίων - διπλωμάτων και κατατακτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 π.μ. | |
Αναλόγιο
Το προσεχές Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.πμ στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ,επί των οδών Β. Κωνσταντίνου 31 και Ναυαρίνου 2 θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο.

Στη συνέχεια παρουσία τού Σεβασμιωτάτου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις τού περασμένου Ιουλίου και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις των υποψηφίων σπουδαστών της Σχολής διά το έτος 2022-2023.

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η οποία ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση τού κ. Διαμαντή Μαυραγάνη Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου και με την παρουσία τόσο τού Δ/ντού κ. Γρηγόρη Κακούρη Καθηγητού-Πρωτοψάλτου, τού Υ/Δντού κ. Δημητρίου Καρκαλάτου Καθηγητού-Πρωτοψάλτου τού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. 

Καθώς και των Μουσικολογιωτάτων Καθηγητών -Πρωτοψαλτών κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα και Ιωάννου Χαβιαρλή, καθώς και των διδασκάλων Βυζαντινής μουσικής Π.Καραχάλιου και Δ. Κορομπόκη, προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά , στους νέους και στις νέες την τού Δαμασκηνού θεία τέχνη συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ