ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ναύπλιο: Σημαντικά στοιχεία στην παρουσίαση του βιβλίου "Φορολογία, Δημοκρατία και συγκρότηση κράτους"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Αδαμάντιος Συρμαλόγλου
Οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσίασαν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο, το βιβλίο «Φορολογία, Δημοκρατία και συγκρότηση κράτους, Ο Λάμπρος Κορομηλάς και το "Έσοδα και Φόροι"» του Αδαμάντιου Συρμαλόγλου, Διδάκτορος Οικονομικής Κοινωνιολογίας και Διδάσκοντος στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για το βιβλίο μίλησαν:

-Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

-Σοφία Κουτσιούρη, Δρ. Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συντόνισε ο Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος - Ιστορικός, ενώ παρόντες θα είναι ο συγγραφέας και ο εκδότης, κ. Παπαγιαννίδης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αδαμάντιος Συρμαλόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική και Πολιτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2006 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Οικονομική Κοινωνιολογία και ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Κοινωνιολογία των Δημοσίων Οικονομικών, στην Πολιτικ Οικονομία της Φορολογίας και στην Οικονομική Ιστορία. Διδάσκει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Η διεθνής εμπειρία από την ιστορία της φορολογίας των σύγχρονων κρατών είναι πλούσια σε παραδείγματα μεταρρυθμιστικών προτάσεων που έμειναν στο ράφι της βιβλιοθήκης των οικονομικών ιδεών».

Με την σκέψη αυτή ως οδηγό, ο Αδαμάντιος Συρμαλόγλου φέρνει στο φως ένα δυσεύρετο κείμενο που αφορά τα πρώτα στάδια διαμόρφωσης φορολογικής πολιτικής στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ» του Λάμπρου Κορομηλά, ιστορικού υπουργού Οικονομικών του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τις φωτογραφίες τράβηξε η κυρία Σοφία Γκιόλα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ