ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Γ. Γκιόλας: Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των συνταξιούχων με μεγαλύτερο σεβασμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. |
Γκιόλας
Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε χτες 10 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, θίγοντας τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντονότατα με ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν.

Οι εξοργισμένοι από την συνεχιζόμενη αδικία εις βάρος τους συνταξιούχοι αναφέρονται σαφώς στην μη απόδοση των παρακρατηθέντων ποσών του ενδεκαμήνου Ιούνιος 2015- Μάϊος 2016, κάτι που επιδικάστηκε με απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου.

Αναφέρονται στην μη απόδοση, παράνομα και καταχρηστικά, επί πενταετία ενός σημαντικού ποσού από εθελοντική συνδρομή με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνταξιουχικών Σωματείων.

Αναφέρονται στη μη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που αφορά 1.000.000 συνταξιούχους την οποία ο αρμόδιος Υπουργός είχε υποσχεθεί πως θα την καταργήσει. Αντ’ αυτού, σήμερα αρνείται επιδεικτικά να τους συναντήσει.

Αναφέρονται στις εξωπραγματικές περικοπές στις συντάξεις χηρείας αλλά και στην εκμηδένιση της επικουρικής ασφάλισης, με τόσο βάναυσο τρόπο που αυτές θα καταλήξουν πολύ σύντομα να έχουν τη μορφή «πενιχρού φιλοδωρήματος».

Το χειρότερο όμως από όλα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τους συνταξιούχους. Αδιαφορεί για τα προβλήματά τους και αρνείται να συναντηθεί μαζί τους. Είναι τέτοια η οργή τους πλέον, που μιλούν καθαρά για: «..τη δίκαια οργισμένη φωνή των συνταξιούχων, που θα γίνει τυφώνας και θα τους παρασύρει..»

Ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Αθήνα 10-10-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Κ. Χατζηδάκη

Θέμα: «Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των συνταξιούχων με μεγαλύτερο σεβασμό»

Είναι ήδη γνωστό το θέμα που έχει προκύψει από την απόφαση της Κυβέρνησης να μην αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους τα παρακρατηθέντα ποσά του ενδεκαμήνου Ιούνιος 2015 έως Μάϊο 2016.

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία όλοι οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να λάβουν το ποσό που τους παρακρατήθηκε στο διάστημα αυτό, η Κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορες δικαιολογίες να αποδώσει τα χρήματα μόνο σε εκείνους που προσέφυγαν δικαστικά. Όμως, η απόφαση είναι σαφής. Τα ποσά που παρακρατήθηκαν πρέπει να αποδοθούν σε όλους.

Επιπλέον, οι συντάξεις των επιζώντων συζύγων θανόντων συνταξιούχων, έχουν μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και κινδυνεύουν με αφανισμό. Κάτι ανάλογο επιχειρείται και στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες σε λίγο χρονικό διάστημα θα αποτελούν απλό φιλοδώρημα. Η αντιμετώπιση αυτή των συνταξιούχων, δεν είναι μόνο άδικη αλλά δημιουργεί την εντύπωση ότι το Κράτος τους έχει υπό διωγμό.Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο

εν λόγω θέμα.

Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 48/9-10-2022 ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων δήμου Άργους - Μυκηνών.Αθήνα 10-10-2022

Ο καταθέτων βουλευτής

Γκιόλας Ιωάννης

Η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δήμου Άργους Μυκηνών:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

Βασ. Γεωργίου Α΄ 8 ΤΚ: 21232 ΑΡΓΟΣΤηλ. & Fax 2751023449

Ηλεκτρ/κό Ταχ/μείο: synpsarg@gmail.com

Πληροφορίες: Νίκος Καρδαράκος 6977514544 Αργος, 09-10-2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Εμείς οι συνταξιούχοι, εδώ και δεκατρία χρόνια, είμαστε αυτοί που βάζουμε πλάτη για να υπάρξει κοινωνική ηρεμία, συνοχή και αλληλεγγύη. Αυτές οι έννοιες πρέπει να είναι οικείες και κύριος επιτεύξιμος στόχος για τον αρμόδιο υπουργό «Κοινωνικών Υποθέσεων» και την κυβέρνηση που υπηρετεί. Όμως οι πράξεις σας και οι κυβερνητικές σας επιλογές, μας αποδεικνύουν καθημερινά το αντίθετο. Συγκεκριμένα: Αρνείστε πεισματικά και με εύθραυστες δικαιολογίες να δεχθείτε συνάντηση - συζήτηση μετις ομοσπονδίες των συνταξιούχων και τη δική μας, την Πανελλήνια Όμοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΌΠΣ).

Μήπως θεωρείτε το Υπουργείο φέουδο δικό σας; Μήπως οι κοινωνικές υποθέσεις είναι προσωπικές ή κυβερνητικές επιλογές, κατά την άποψη σας και για την επίλυση τους δεν χρειάζεται συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους; Δε νομίζετε, ότι πρώτο το κράτος πρέπει να είναι πρότυπο και παράδειγμα στους πολίτες για την εφαρμογή των νόμων; Παρακρατείτε την εθελοντική συνδρομή των 0,20 € μηνιαία σύμφωνα με τον νόμο; Γιατί δεν την αποδίδετε στους συνταξιούχους ως οφείλετε και τους τη στερείτε εδώ και πέντε έτη (2018, 2019, 2020, 2021, 2022) παράνομα και καταχρηστικά; Μήπως προσδοκάτε ότι έτσι θα επιφέρετε οικονομική ασφυξία στα «ενοχλητικά» συνταξιουχικά σωματεία; Τι άλλο να υποθέσουμε!!! Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Γιατί στον εξοργισμένο από τις αδικίες σας συνταξιούχο δίνετε την εντύπωση της «'Υβρεως» της εξουσίας που επιφέρει την "Ατιν" και θα προκαλέσει τη συνταξιουχική «Νέμεσιν», που θα επιφέρει οσονούπω την «Τίσιν», προ των πυλών της άδικης εξουσίας σας. Σέβεστε, αξιότιμε κ. Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη τις τελεσίδικες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων; Υποθέτουμε, πως ναι! Γιατί τότε δεν αποδίδετε τα παρανόμως παρακρατηθέντα του 11μηνου (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) σε όλους τους συνταξιούχους; Γιατί τώρα απειλείτε ότι θα τα εισπράξουν μόνο όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά, ενώ η κυβέρνησή σας μας παρότρυνε να μην προσφύγουμε στα δικαστήρια και ότι θα δοθούν σε όλους; Και δικαιολογημένα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι νόμοι και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Η σχέση κράτους - πολίτη - συνταξιούχου, δεν είναι σχέση διαδίκων που καταφεύγουν συνέχεια στα δικαστήρια για να λύσουν νόμιμες "διάφορες". Πρέπει να είναι σχέσεις σεβασμού, αυτοσεβασμού, ειλικρίνειας και δημοκρατίας. Συμφωνείτε ή όχι με αυτά ;

Μιλάτε για αυξήσεις στους συνταξιούχους, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι κανείς δεν θα βάλεικάτι στην τσέπη του. Όλοι έχουμε απώλειες. Όι πιο ευνοημένοι θα χάσουν τουλάχιστον 6%. Η ακρίβεια, η υποβαθμισμένη υγειονομική περίθαλψη και η έλλειψη κοινωνικών παροχών, έχει εκμηδενίσει και συνεχίζει ακάθεκτη να εκμηδενίζει τις συντάξεις μας. Πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι έχουμε προσωπική διαφορά που δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε για πάρα πολλά χρόνια, αν δεν μας προλάβει ο Αγιος Πέτρος! Γιατί δεν την καταργείτε, όπως είχατε υποσχεθεί; Γιατί καταφεύγετε διαρκώς στην εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σε όλες τις παραγράφους του, ακόμα και στα ψιλά γράμματα; Μήπως είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ, στην οποία εύκολα εξαγνίζεστε ; Κι εσείς, αξιότιμε κ. Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και ο συνεργάτης σας κύριος Τσακλόγλου, βάλατε ανάλγητα στο στόχαστρο τις συντάξεις επιζώντων συζύγων θανόντων συνταξιούχων. Ξεκινάτε με τις περικοπές της σύνταξης του επιζώντος και συνεχίζετε… Δείτε, παρακαλούμε, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα τι απομένει! Αλλά κυρίως τι θα απομείνει μετά την παρέλευση των τριών πρώτων ετών. Ψίχουλα!!! Με ψίχουλα όμως ζουν τα σπουργίτια. Ετσι θέλετε να καταντήσετε τους επιζώντες συνταξιούχους; Σας επισημαίνουμε, αξιότιμε κ. Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. ΚωστήΧατζηδάκη, ότι σε λίγα χρόνια και οι επικουρικές μας συντάξεις θα καταντήσουν φιλοδώρημα προς επαίτες με το νέο τρόπο υπολογισμού τους που θεσμοθετήσατε. Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, παρακαλούμε ανοίξτε τις επτασφράγιστες πόρτες των υπουργικών γραφείων σας και τα αυτιά σας, για να ακούσετε τη δίκαια οργισμένη φωνή των συνταξιούχων, πριν γίνει τυφώνας που παρασύρει. Ό Πρόεδρος Ό Γενικός Γραμματέας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ