ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης ενημερώθηκαν για τη ρύπανση των θαλασσών με μικροπλαστικά από το National Geographic

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. | |
Ενημέρωση για τη ρύπανση των θαλασσών με μικροπλαστικά από το National Geographic
Στις 21/10/2022, οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου Ερμιόνης, παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα βίντεο-ενημέρωση σχετικά με τη ρύπανση των θαλασσών με μικροπλαστικά από τον Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic & του Ocean Exploration Trust με τίτλο “Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης”.

Οι μαθητές “ξεναγήθηκαν” στο εσωτερικό του ωκεανογραφικού σκάφους Nautilus, “είδαν” τον επιστημονικό του εξοπλισμό και πήραν μία μικρή εικόνα από την καθημερινότητα των ερευνητών που εργάζονται σε αυτό.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν σχετικά με την παρουσία των μικροπλαστικών στις θάλασσες, τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται δείγματα προς ανάλυση, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τελικά τα μικροπλαστικά περνούν στη θαλάσσια και όχι μόνο τροφική αλυσίδα.

Αν θέλετε να δείτε κι εσείς αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο, αυτό βρίσκεται διαθέσιμο από τον Δρ. Αναγνωστόπουλο εδώ: https://nautiluslive.org/.../live-ev-nautilus-students...
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ