ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

"Πλειστηριασμοί Stop Αργολίδας": Με ενότητα και αγώνα οφείλουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. | |
Πλειστηριασμοί Stop  Αργολίδας
Αθώοι οι 19 αγωνιστές του κινήματος «Πλειστηριασμοί Stop  Αργολίδας» που δικάστηκαν, στις 7/10, στο Δικαστήρια Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, το κατηγορητήριο ακυρώθηκε πανηγυρικά. 

Οι σκευωρίες αποκαλύφθηκαν. Κι αυτό, διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούντο όχι μόνο ήταν ανυπόστατα αλλά δεν στηρίζονταν καν στις διατάξεις του νόμου, που επικαλέστηκαν.

Οι 19 αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια και με κίβδηλο κατηγορητήριο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατά πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας στο Άργος το 2017. Μεταξύ των διωκόμενων αγωνιστών, πολλά μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, η οποία ήταν παρούσα στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στηρίζοντας έμπρακτα τους αγωνιστές.

Οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και κατοικίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες δίκες, αλλά δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να περάσει η ποινικοποίηση του αγώνα τους, δεν πρόκειται να περάσει η εκστρατεία τρομοκρατίας από πλευράς κυβέρνησης και «αρπακτικών». 

"Ο αγώνας αυτός σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση στο δικαίωμα στην κατοικία, απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα και κάθε κοινωνική προστασία, ενώ με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα δίνει τα σπίτια των αδύναμων νοικοκυριών βορά στις τράπεζες, μετατρέπει τον οφειλέτη σε ενοικιαστή και τον καθιστά μονίμως υπερχρεωμένο. 

Με ενότητα και αγώνα, όλοι και όλοι μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των κατοικιών αλλά και της περιουσίας του λαού." ανέφεραν μετά το τέλος της δίκης.

Πηγή:aristerorevma.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ