ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Απάντηση Κουτούβαλη και Μέξη στον Τ. Τόκα για τις χορηγίες στην 11η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | |
11η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη
Κύριε Τόκα,

Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή σας σχετικά με τα ερωτήματα που θέτετε για τις χορηγίες της εκδήλωσης για την 11η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη, η οποία να σας ενημερώσουμε ότι ήταν διήμερη και όχι τριήμερη, αφού πραγματοποιήθηκε 29 & 30 Οκτωβρίου.

Για μια ακόμη φορά, μας επιβεβαιώνετε ότι τόσα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος δεν γνωρίζετε ότι θεσμικά όργανα, Δήμος, ΝΠΔΔ και Κοινότητες δεν μπορούν να διαχειριστούν ή να παραλάβουν χορηγίες χωρίς πρώτα την αποδοχή της δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.

Κύριε Τόκα,

Τόσα χρόνια έχουν γίνει πολλές επιτυχημένες εκδηλώσεις στον Δήμο μας, οι οποίες διοργανώνονται από Πολιτιστικούς φορείς, Συλλόγους, Σωματεία από ομάδες Εθελοντών και Παραγωγών, οι οποίοι εργάζονται με ανιδιοτέλεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Μετράμε έντεκα χρόνια επιτυχημένων εκδηλώσεων για την Γιορτή Ροδιού, δέκα χρόνια επιτυχημένων εκδηλώσεων για την γιορτή της Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι, σχεδόν πενήντα χρόνια εκδηλώσεων για το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη και άλλα τόσα στο Πόρτο Χέλι, καθώς και πάμπολλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου που υλοποιούνται από Εθελοντές, Παραγωγούς, Μαθητές και Μαθήτριες σχολείων, Ομάδες Κυριών, Συλλόγους, Πολιτιστικούς Φορείς κ.λπ.

Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις ο Δήμος Ερμιονίδας, το Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π ή οι Κοινότητες του Δήμου, ουδέποτε έλαβαν χορηγίες.

Εσείς τόσα χρόνια πότε αποδεχτήκατε ως Δημοτικός Σύμβουλος, χορηγίες για όλες αυτές τις εκδηλώσεις;

Θεωρούμε ότι εκτίθεστε στα μάτια όλων εκείνων που μοχθούν να δημιουργήσουν ιδέες και να στήσουν με εθελοντική εργασία, τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Η άστοχη αντιπολιτευτική επιστολή σας, δεν αγγίζει κανένα θεσμικό όργανο.

Αφήνει όμως σκιές σε πρόσωπα που αγωνιούν για την ολοκλήρωση μιας εκδήλωσης και προσπαθεί να αποτρέψει ανιδιοτελείς ομάδες ή συλλόγους ή φορείς να συμβάλουν, με οποιαδήποτε τρόπο μπορούν, στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Το Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π στο πλαίσιο της διαφάνειας, της νομιμότητας και της θεσμικής του ιδιότητας ψήφισε ομόφωνα τις απαιτούμενες πιστώσεις που ήταν εγγεγραμμένες και ψηφισμένες στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου.

Αυτή και μόνο αυτή ήταν η συμμετοχή και η εμπλοκή του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα για την γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, θέτετε ζητήματα που δεν αφορούν θεσμικά όργανα της Διοίκησης;

Μήπως για λόγους προσπάθειας σπίλωσης, αποτροπής συμμετοχής των πολιτών, στείρας αντιπολίτευσης ή εντυπωσιασμού;

Όσον αφορά την επιτυχημένη εκδήλωση της γιορτής του Ροδιού στην Ερμιόνη, δημιουργήθηκε επιτροπή από Εθελοντές και Παραγωγούς, οι οποίοι βρήκαν χορηγούς για τις πρόσθετες ανάγκες και ιδέες τους για την καλύτερη διαφήμιση του προϊόντος, αλλά και συνολικά της εκδήλωσης.

Μπορούσατε κάλλιστα να είχατε ενημερωθεί από την Επιτροπή δηλαδή από τους εθελοντές, τους παραγωγούς ροδιών και να μην είχατε ερωτήματα ή να αφήνατε υπονοούμενα για δήθεν αδιαφάνεια στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας.

Επίσης, η Επιτροπή θα εκδώσει σύντομα ανακοίνωση σχετικά με τις χορηγίες κα τις δωρεές που δέχτηκε από ιδιώτες, παραγωγούς, επιχειρηματίες και συλλόγους.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, το Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π και η Κοινότητα Ερμιόνης ουδέποτε διαχειρίστηκαν, παρέλαβαν και ανακοίνωσαν ή χρησιμοποίησαν χορηγίες σε προμήθεια υλικών ή χρημάτων.

Ο θεσμικός μας ρόλος δεν μας επιτρέπει να παρεμβαίνουμε σε εθελοντές, συλλόγους ή φορείς, οι οποίοι συμβάλλουν με ανιδιοτέλεια σε εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Τέλος, πιστεύουμε να είναι κατανοητό προς όλους ότι ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο συμβάλλουν και ενισχύουν κάθε εκδήλωση των φορέων του Δήμου μας με διαφάνεια και αξιοπιστία.


Ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ερμιόνης, 
Δαμιανός Κουτούβαλης 

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π.,
Παναγιώτης Μέξης


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ