ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

«Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους: Επιπλέον επιδότηση 15% σε κοινότητες του Δήμου Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. | |
«Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους
Επιπλέον 15% επιδότηση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους» από 18-39 ετών θα έχουν διάφορες περιοχές της χώρας, στις οποίες ο πληθυσμός είναι κάτω από 2.000 άτομα. Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατείνει τη διαβούλευση του προγράμματος μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, επιπλέον επιδότηση 15% θα έχουν διάφορες δημοτικές κοινότητες σε δήμους της Αττικής, όπως Λαύριο, Ωρωπός, Μάνδρα, Αγκίστρι, Τροιζηνία, Κύθηρα, Υδρα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή κοινότητες στους δήμους: Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Ανδρου, Άργους – Μυκηνών, Γορτυνίας, Τρίπολης, Μεγαλόπολης (Αρκαδία), Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Θήρας, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου, Καστοριάς, Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Κω, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδας, Λήμνου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Μήλου, Νάξου, Ξάνθης, Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Ρόδου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων και Χίου.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα, δικαίωμα συμμετοχής στο «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους έχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1ης/1/1984 έως και 31/12/2005 με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Το εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα/επικαρπία/ψιλή κυριότητα) του αιτούντος θα πρέπει να υφίσταται κατά το έτος αναφοράς του προγράμματος (φορολογικό έτος 2021), όπως και κατά την υποβολή της αίτησης. Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης/ενοικίασης σε επιλέξιμη κατοικία, ο αιτών (επιλέξιμος σύμφωνα με τα ηλικιακά κριτήρια) θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας/επικαρπίας (αποκλείεται η ψιλή κυριότητα). Για την υπαγωγή στο σκέλος «Ανακαινίζω», ο αιτών (επιλέξιμος σύμφωνα με τα ηλικιακά κριτήρια) θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας/επικαρπίας σε ποσοστό 100% (αποκλείεται η ψιλή κυριότητα).

Ταυτόχρονα, επιλέξιμες είναι μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και κατατάσσονται σε ενεργειακή κατηγορία Γ’ ή χαμηλότερη, ενώ αποκλείονται οι αιτήσεις που αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση/ανακαίνιση κτιρίου πολυκατοικίας.

Το σπίτι θα πρέπει να είναι ιδιόκτητο και ιδιοκατοικούμενο ή ο νέος να έχει την επικαρπία. Οσον αφορά στις επιλέξιμες παρεμβάσεις, περιλαμβάνουν αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης, συσκευές Smart Home, αλλά και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις αναβάθμισης που δεν σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή το σκέλος της ανακαίνισης, περιλαμβάνουν ανακαίνιση χώρων μπάνιου και ειδών υγιεινής, ανακαίνιση χώρων κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση και επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση επιφανειών πατωμάτων, επιχρίσματα και επισκευές δομικών στοιχείων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ