ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

1η εκπαιδευτική επίσκεψη για τους σπουδαστές-τριες της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | | |
Μαθητές
Με την έναρξη των μαθημάτων της σχολής ξεκίνησαν και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του μαθήματος Ελληνικός Πολιτισμός – Πρακτική εφαρμογή για τους σπουδαστέςτριες της ειδικότητας Τουριστικό Πρακτορείο (Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό) Α και Β ετους σπουδών. 

Οι εκπαιδευόμενοι-νες μελλοντικοί Τουριστικοί Πράκτορες με συνοδεία των καθηγήτριών τους κα Μητρόπαπα Δήμητρα, κα Καραναγνώστη Αικατερίνη και κα Μπίσκου Αλεξάνδρα επισκέφθηκαν το αρχαιότερο δικαστήριο στον Ελλαδικό χώρο το Κριτήριο , το Αρχαίο Θέατρο και το Βυζαντινό μουσείο του Αργους στους Στρατώνες Καποδίστρια. . 
Στα κορυφαία αυτά αρχαία μνημεία της πόλης του Άργους οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο τους να καταγράψουν τις πληροφορίες που τους δόθηκαν αλλά και να φωτογραφηθούν σε πολλά σημεία του αναπτύσσοντας και τεχνικές ξενάγησης από τις καθηγήτριές τους. 

Την εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023 συνεχίζει να λειτουργεί στην Τουριστική Σχολή με πλήθος εγγραφών η ειδικότητα “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό”- Τεχνικός Τουριστικού γραφείου. Η ειδικότητα δημιουργεί στελέχη, πλήρως καταρτισμένα, στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών. 
Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται στην οργάνωση και λειτουργία τουριστικού γραφείου, σε συστήματα λειτουργίας γραφείου (front/back office), στις αερομεταφορές, στη διαχείριση εισερχόμενου-εξερχόμενου τουρισμού και στους αεροπορικούς ναύλους στην έκδοση εισιτηρίων και στα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων. 

Οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία οδηγεί σε Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών, τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων οργάνωσης συνεδρίων και μεταφορικές επιχειρήσεις. 

Για το ΙΕΚ Κων/νος Καχριμάνης Δ/ντής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ