ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Η "Μήδεια" του Αθανίτη στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

ταινία
Η ΜΗΔΕΙΑ του Αθανίτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 7.00 μμ κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και ταυτόγχρονα σε Λος Άντζελες και Μιννεάπολη.

"Συγκλονιστική, μια ταινία τομή" "Μια σπάνια οπτική και ακουστική έκσταση στο σινεμά σήμερα"

Με 14 Βραβεία μέχρι στιγμής για την 10η ταινία του και την Αλεξάνδρα Καζάζου σε μια σπάνια ερμηνεία, ο Δημήτρης Αθανίτης επανεφευρίσκει το αριστούργημα του Ευριπίδη σε μια πρωτότυπη κινηματογραφική εκδοχή

Η Μήδεια είναι ένα πρόσωπο απολύτως σύγχρονο, ένα αρχέτυπο τελείως επίκαιρο.Είναι η γυναίκα, η μητέρα, η ξένη, η έκπτωτη. Μια γυναίκα που τολμά να υψωθεί μόνη, απέναντι στην εξουσία.

"Μήδεια", (2022)
Σενάριο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης

Φωτογραφία: Γιάννης Φώτου
Σκηνικά-κοστούμια: Στέλλα Κάλτσου

Μοντάζ: Σταμάτης ΜαγουλάςΑλεξάνδρα Καζάζου. Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κώστας Καζανάς,
Λευτέρης Τσάτσης, Ελένη Τζαγκαράκη, Νικολίτσα Ντρίζη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Στέλιος ΔημόπουλοςΠαραγωγή, DNA Films, Prosenghisi Ltd, Stefilm, EKK

"Το να επιχειρήσω σήμερα μια κινηματογραφική μεταφορά της Μήδειας, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Τα τελευταία πενήντα χρόνια κανείς δεν τόλμησε κάτι τέτοιο στο παγκόσμιο σινεμά.

Δεν στοχεύω σε μεταφορά του θεατρικού αλλά σε μια αποκαλυπτική θα έλεγα, επανεφεύρεση του έργου με πρωτογενή, αρχετυπικά στοιχεία".

"Αυτό που με έλκει πάνω από όλα σ’ αυτή την πολύπλοκη προσωπικότητα, είναι ο αγώνας της ενάντια στην εξουσία, που παραμένει ανδρική. Με συγκινεί ο διπλός και τόσο άνισος αγώνας που επιχειρεί και που μοιάζει χαμένος εξ αρχής, τόσο μάταιος."

Δημήτρης Αθανίτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ