ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Λάμπρου - Τόκας: Άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας για την κατασκευή 2 γηπέδων τένις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | | |
Χέρσο χωράφι
 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, αποστείλαμε, στις 16 Νοεμβρίου 2022, Επιστολή-Διαμαρτυρία στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας και στους δωρητές, σχετικά με τις άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή 2 γηπέδων τένις στο οικόπεδο που έκανε δωρεά ο αείμνηστος Κρανιδιώτης Κώστας Δημότσης ή Έλληνας, με τις οποίες παραβιάζεται η βούληση και η επιθυμία του για να κατασκευαστεί Κλειστό Γυμναστήριο που θα φέρει το όνομά του, προσφορά στους νέους και τις νέες της ευρύτερης περιοχής Κρανιδίου.


Η Δημοτική Αρχή, μετά το εκρίζωμα των ελαιοδέντρων στις αρχές Ιουνίου, προχώρησε πρόσφατα χωρίς να έχει την έγκριση από κανένα θεσμικό όργανο του Δήμου Ερμιονίδας, στην χάραξη του περιγράμματος των γηπέδων τένις στο κτήμα των 8,5 στρεμμάτων στο Γκολέμι Κρανιδίου, με στόχο την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή τους.

Με το δεδομένο ότι έγιναν πλημμελείς ενέργειες από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Ερμιονίδας και χωρίς να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό θέμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ως όφειλε η Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση της βούλησης και της επιθυμίας του δωρητή Κώστα Δημότση ή Έλληνα, από την λανθασμένη εκτέλεση της διαθήκης του.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2017, επί δημαρχίας Δημήτρη Σφυρή, με σαφή πρόθεση και θέληση να υλοποιηθεί η επιθυμία του δωρητή για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου επελέγη από τις τυποποιημένες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ο τύπος του Κλειστού Γυμναστηρίου με κωδικό Κ.Γ. -182 (περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ) και στις 15.09.2017 χωροθετήθηκε το αρχιτεκτονικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο και επελέγη να γίνει και εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και υπαίθριες κερκίδες.
Το διάγραμμα κάλυψης της χωροθέτησης προσαρτήθηκε στην υπ’ αριθμό 178/2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, με την οποία εγκρίθηκαν παρεκκλίσεις από τους όρους δόμησης, απόφαση που ψήφισε και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος.

Στη συνέχεια με την απόφαση 125 /2020 του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν επακριβώς οι αρμοδιότητες της Συντονιστικής Επιτροπής που ήταν αποκλειστικά να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την προώθηση της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει την ονομασία: “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ”», στη θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» Κοινότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας.

Στην πορεία η επιτροπή με ευθύνη του Προέδρου της, παρεξέκλινε των αρμοδιοτήτων της και προώθησε την κατασκευή 2 γηπέδων τένις! Και αντί ο κ. Γεωργόπουλος να κάνει αυτό που πρέπει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κάνει ότι είναι δυνατό για την κατασκευή των γηπέδων τένις, κατά παράβαση των όσων ορίζει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου και τις αρμοδιότητες της Συντονιστικής Επιτροπής!!

Όμως, με τον λανθασμένο χειρισμό του θέματος, οι δωρητές πιθανόν θα σχηματίσουν άσχημη εικόνα για τον Δήμο Ερμιονίδας, των οργάνων που τον εκπροσωπούν και λαμβάνουν αποφάσεις γι’ αυτόν και όλων των πολιτών που εκπροσωπεί.

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, μέσω της επιστολής - διαμαρτυρίας:

1) ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΚΟΛΕΜΙ- ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΑΥΤΕΣ.

και

2) ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 225/2021 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΚΟΛΕΜΙ- ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ»

Κλείνοντας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε υπέρ της λήψης της δωρεάς από τους δωρητές που αφορά την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της κατασκευής δύο γηπέδων τένις σε ιδιοκτησία του Δήμου Ερμιονίδας, όχι όμως επί της ιδιοκτησίας που έχει χωροθετηθεί για την δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, αίθριου γηπέδου μπάσκετ και βόλεϋ με υπαίθριες κερκίδες και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων αθλητών, Α.Μ.Ε.Α και φιλάθλων στην θέση «Γκολέμι- Αγία Θεοδώρα» και έχουμε παράλληλα προτείνει άλλους εναλλακτικούς χώρους.

Επισημαίνουμε ταυτόχρονα ότι η υλοποίηση της βούλησης και επιθυμίας του δωρητή θα εξασφαλίσει ένα αθλητικό έργο που τόσο ανάγκη έχει η τοπική μας κοινωνία και θα ικανοποιήσει ένα μακροχρόνιο αίτημα των νέων της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης τονίζουμε ότι εμείς σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών μας και της άσκησης ελέγχου, παραμένουμε σταθεροί στο έργο μας, για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου Ερμιονίδας.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
ΤΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ