ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 31ο Blue Cup που πέρασε από Επίδαυρο και Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | | |
Ιστιοφόρα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 31ο Blue Cup που διοργάνωσε η Dream Yacht. Σε αυτό συμμετείχαν 33 πληρώματα από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Σλοβακία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 
Τους αγωνιζώμενους συνόδευαν πλέον του σκάφους της επιτροπής αγώνων, 4 σκάφη με 15 άτομα τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό της Dream Yacht. Τα αγωνιζόμενα σκάφη χωρίστηκαν σε τρεις κλάσεις σύμφωνα με το σύστημα καταμέτρησης “ORC”
Τα πληρώματα παρέλαβαν τα σκάφη το Σάββατο 29/10 στον Άλιμο και την Κυριακή 30/10 στο ξενοδοχείο “VERDELIS INN” στην Επίδαυρο έλαβε χώρα η 1η Συνάντηση Κυβερνητών. ο Δήμαρχος Επιδαύρου κος Αναστάσιος Χρόνης καλωσόρισε τα πληρώματα και τους διοργανωτές. 
Ο δήμος προσέφερε στα πληρώματα αντίγραφο της Διακήρυξη της Αʹ Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου, φρούτα τα περιοχής και η τοπική χορευτική ομάδα παρουσίασε παραδοσιακού χορούς.
Την Δευτέρα 31/10 με ελαφρύ αεράκι έγινε το πρώτο σκέλος του αγώνα από την Επίδαυρο στον Πόρο. Τα σκάφη που νίκησαν ήταν ανά κλάση: Oceanis 41.1 – «JAY», Sun Odyssey 519 – «MARINA» & Oceanis 45 – «AIDA». Η συνάντηση των κυβερνητών της ημέρας έγινε στο κτήριο “ΣΥΓΓΡΟΥ”. Τα πληρώματα καλωσόρισαν εκ μέρους του Δήμου Πόρου η Αντιδήμαρχος κα Χριστίνα Ροή, η κα Εβελίνα Παπαδοπούλου Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και η κα Χρύσα Τζανετοπούλου Γραμματέας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Την Τρίτη 1/11 δόθηκε εκκίνηση από τον Πόρο για Ύδρα και Ερμιόνη .Ο αγώνας είχε δύο σκέλη ένα μέχρι την Ύδρα και ένα έως την Ερμιόνη. Νικητές και στα δύο σκέλη ήταν τα σκάφη Oceanis 41.1 – «JAY», Sun Odyssey 519 – «MARINA» και Οceanis 45 – «AIDA». Το βράδυ έγινε η τρίτη συνάντηση κυβερνητών, στην πλατεία της Ερμιόνης όπου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς η Χορευτική ομάδα της Ερμιονίδας και τους νικητές στεφάνωσαν με στεφάνια ελιάς εκ μέρους της Δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης οι αντιδήμαρχοι κκ Γεώργιος Πιτσάς & Δαμιανός Κουτούβαλης, ο αντιπρόεδρος της κοινότητας κος Γεώργιος Μέλος, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας κος Παναγιώτης Μέξης, και ο διοικητής του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης Υπ/χος Λ.Σ. Δημήτριος Παππάς. Στην συνέχεια παρατέθηκε δείπνο στα πληρώματα στο εστιατόριο «ΓΑΝΩΣΗΣ».
Την Τετάρτη 2/11 λόγω άπνοιας τα σκάφη αγκυροβόλησαν στην Δοκό όπου διεξήχθη αγώνας με τα βοηθητικά φουσκωτά βαρκάκια των σκαφών και το μεσημέρι που υπήρξε αέρας δόθηκε εκκίνηση για την Ύδρα. Νικητές ήταν και πάλι τα σκάφη: Oceanis 41.1 – «JAY», Sun Odyssey 519 – «MARINA» και Οceanis 45 – «AIDA». Η συνάντηση των κυβερνητών έγινε στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” και τα πληρώματα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κος Γεώργιος Κουκουδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ύδρας καθώς και στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που οργανώνονται σήμερα συνοδευόμενος από το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κο Παναγιώτη Μαρκαντώνη.
Την Πέμπτη 3/11 δόθηκε η εκκίνηση για το Πόρτο Χέλι. Νικητές ήταν τα σκάφη: Oceanis 41.1 – «JAY», Sun Odyssey 519 – «MARINA» & Oceanis 45 – «MONTE CRISTO». Ακολούθησε δεξίωση και απονομή των επάθλων των νικητών στο ξενοδοχείο “EPAVLIS RESORT”. Ο δήμαρχος Πόρτο Χελίου κος Ιωάννης Γεωργόπουλος και η αντιδήμαρχος & πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κα Αγγελική Γιαννικοπούλου- Λούμη καλωσόρισαν τα πληρώματα και έδωσαν δώρα στους νικητές. Η χορευτική ομάδα της Ερμιονίδας χόρεψε Ελληνικούς Χορούς. Κατά την διάρκεια των απονομών έγινε διαγωνισμός της ποιο αστείας εμφάνισης. Στο τέλος τα πληρώματα διασκέδασαν χορεύοντας.
Νικητής της ποιο αστείας εμφάνισης είναι το σκάφος: “IBERIS” με πλήρωμα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι νικητές του 31ου Blue Cup ανά κλάση είναι:

Α΄ κλάση: Σκάφος «JAY» με κυβερνήτη τον John Allen από το Ηνωμένο Βασίλειο

Β΄ κλάση: Σκάφος «MARINA» με κυβερνήτη τον Jørg Pedersen από την Νορβηγία

Γ’ κλάση: Σκάφος «AIDA» με κυβερνήτη τον Are Pedersen από την Νορβηγία

Νικητής του Blue Cup είναι το σκάφος «MARINA» με κυβερνήτη τον Jørg Pedersen

Στους νικητές προσέφεραν δώρα οι εταιρείες εξοπλισμού σκαφών“D. KORONAKIS S.A.” & “LALIZAS”

To ιστιοραφείο “ALPHA SAILS” προσέφερε την απαραίτητη τεχνική υποδομή και τεχνικό προσωπικό για επιτόπια επισκευή των ιστίων των σκαφών.

Η εταιρεία “KENTALL HELLAS” παρείχε την δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας των σκαφών «ζωντανά» μέσω των συσκευών εντοπισμού GPS που έχουν τοποθετηθεί στα σκάφη, μέσα από την πλατφόρμα της.

Η εταιρεία τροφοδοσίας σκαφών “BALASKAS” καλωσόρισε τα πληρώματα προσφέροντας καλάθια με Ελληνικά κρασιά και άλλα προϊόντα

Η εταιρεία “FREZYDERM” προσέφερε αντιηλιακά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Δημοτικές και Λιμενικές Αρχές και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Επιδαύρου, Ύδρας & Ερμιονίδας καθώς και στην “MARINA PORTO HELI”για την φιλοξενία που παρείχαν στα σκάφη του Blue Cup.

Ραντεβού στο 32o Blue Cup που θα διεξαχθεί 28/10 - 4/11/2023
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ