ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Άργος: Γιατί άνοιξε πάλι μετά από 7 χρόνια η υπόθεση εξαφάνισης του Χρήστου Καριοφύλλα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 π.μ. | |
Silver alert
Με εντολή εισαγγελέα και επτά χρόνια μετά την πρώτη δήλωση εξαφάνισης του, ανοίγει ξανά η υπόθεση του 50χρονου σήμερα Βασίλη Καριοφύλλα από το Άργος, ο οποίος εδώ και επτά χρόνια δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, με τη μητέρα του, Βασιλική, και τον γιο του να συνεχίζουν να αναζητούν την αλήθεια για την τύχη του αγαπημένου τους προσώπου.

Εντύπωση προκάλεσε πριν από λίγη ώρα η επανενεργοποίηση της δημοσίευσης αναζήτησης του από το Silver Alert και τη Γραμμή Ζωής με την εξής ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι,

Υπάρχει εξαφάνιση ενηλίκου από το Άργος. Ο Χρήστος Καριοφύλλας, 50 ετών σήμερα, αγνοείται από τα μεσάνυχτα της 30/04/2015 προς την 01/05/2015, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στο Άργος. Έχει καστανά μάτια, ύψος 1,70μ και είναι αδύνατος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μπλε φόρμα, σκούρα αθλητικά παπούτσια και σκούρα μπλούζα ή μπουφάν. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μετά τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών, επανενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065».

Όπως αναφέρει στο η μητέρα του, Βασιλική Καριοφύλλα, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει να τον αναζητά, για αυτό και ζητά από οποίον γνωρίζει κάτι έστω και την παραμικρή πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί της ή με το Silver Alert και τις Αρχές.

«Δεν υπάρχει εξέλιξη απλά πρέπει να μάθουμε τι έχει συμβεί. Δυστυχώς όποια έρευνα προσπάθησα να κάνω όλα αυτά τα χρόνια δεν έφερε κάποια αποτελέσματα. Είμαι όμως σίγουρη πως κάποιοι γνωρίζουν και ίσως φοβούνται να μιλήσουν. Μπορεί αυτή την φορά να προκύψει κάτι δεν χάνουμε το κουράγιο μας ούτε εγώ ούτε ο εγγονός μου» αναφέρει η Βασιλική Καριοφύλλα και προσθέτει: «Την άδεια για την δημοσίευση αναζήτησης του Χρήστου την πήραμε από τον Εισαγγελέα. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια όμως ελπίζω πως κάποιος ίσως αποφασίσει να μιλήσει να πει κάτι έστω και τώρα. Όλα έγιναν ξαφνικά δεν μου είχε πει κάτι πως τον απασχολούσε ή δεχόταν κάποιες απειλές. Με τρώει ως μάνα γι αυτό και θα συνεχίζω να τον αναζητώ μέχρι να πεθάνω».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Χρήστος Καριοφύλλας αγνοείται από τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 2015. Η μητέρα του Βασιλική που μένει στο διπλανό σπίτι, ήταν το άτομο που τον είδε για τελευταία φορά. Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή το 2015 η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Η αγρότισσα μητέρα του από την πρώτη στιγμή έγινε μάνα, πατέρας, γιαγιά και παππούς για τον 22χρονο- σήμερα- γιο του που έμεινε μόνος, αφού χάθηκαν όλοι μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η ίδια μάλιστα μετά από δική της έρευνα είχε καταφέρει τότε να εντοπίσει τα τελευταία ίχνη του, ενώ είχε μιλήσει και στο «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με την περιγραφή της, εκείνο το διάστημα ο Χρήστος Καρυοφύλλας φαινόταν ιδιαίτερα ανήσυχος και δυσκολευόταν να αναπνεύσει από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τελευταία φορά τον θυμάται να κάθεται βράδυ στην αυλή του σπιτιού τους. Την επομένη, την Πρωτομαγιά του 2015, ξύπνησε μαζί με το εγγόνι της. Ο Χρήστος έλειπε. Σκέφτηκε πως θα πήγε να δει κάποιους φίλους και θα επέστρεφε. Οι ώρες περνούσαν κι εκείνος άφαντος. Άρχισε να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά για κάποιο νέο του. Εθελοντές διασώστες και εκπαιδευμένα σκυλιά χτένισαν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή χωρίς αποτέλεσμα. Λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Από τότε δεν έχει σταματήσει να ψάχνει για να μάθει τι συνέβη στο παιδί της. Αυτό που την κρατάει ζωντανή, είναι το δεκαπεντάχρονο εγγόνι της. «Αυτό το αγγελούδι ο γιος του Χρήστου, μου δίνει δύναμη. Φοβάμαι ότι το παιδί μου δεν ζει, αλλά ελπίζω» είπε χαρακτηριστικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ