ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 7η Επετειακή διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. | | |
τερματισμός αθέλητη
Με την συμμετοχή των δρομέων από όλη την Ελλάδα να ξεπερνά τους 2.000 δρομείς, πραγματοποιήθηκε, παράλληλα με τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, με εξαιρετική επιτυχία ο Παλαμήδης Άθλος.

Για 7η χρονιά διοργανώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 ο «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 2022» από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας.

Η διοργάνωση «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run» ξεκίνησε με τους αγώνες στα 10χλμ., στα 5χλμ. και στα 2,5χλμ με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων όλων των ηλικιών. Αποκορύφωμα της αγωνιστικής δράσης ήταν η ανάβαση του Κάστρου του Παλαμηδίου με την εκκίνηση να δίνεται από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο. Πάνω από 300 αθλητές έδωσαν το παρών σε ένα τόσο ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός χαρίζοντας μοναδικές αθλητικές στιγμές στους θεατές που απόλαυσαν αυτό το εκπληκτικό θέαμα.

Μετά την ολοκλήρωση του ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες του «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ 2022».

Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με το επίπεδο των αθλητών να είναι κορυφαίο ενώ σημειώθηκαν και πολύ καλές επιδόσεις. Εξαιρετικά τιμητική για μια ακόμη χρονιά (από το 2014) για τις διοργανώσεις του Ναυπλίου η Συμμετοχή του Γρήγορη Σκουλαρίκη (3ος στα 10 χιλιόμετρα) και της Ντενίζ Δημάκη (1η στα 10χλμ.).
Στην Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου:

Στους άνδρες ο Γιώργος Διαλεκτός για μια ακόμα χρονιά στην κορυφή με χρόνο 0:21:34΄ της συνολικής διαδρομής του Κάστρου των 5χλμ. και στην «ανάβαση» με χρόνο 0:07:43΄.

Στις γυναίκες η Laura Biehlerr από την Γερμανία στην πρώτη θέση της συνολικής διαδρομής του Κάστρου των 5χλμ. 0:24:33΄και στην «ανάβαση» με χρόνο 0:09:23΄.

Στον αγώνα 10χλμ.: Πρώτη θέση στους άνδρες για τον Φίλιππο Νάνο με χρόνο 0:35:27΄. Στις Γυναίκες πρώτη θέση για την Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 0:39:19΄.

Στον αγώνα 5χλμ.: Πρώτη θέση στους άνδρες για τον Μαρίνο Τσουκάϊ με χρόνο 0:17:22΄. Στις Γυναίκες πρώτη θέση για την Κορίνα Πολίτη με χρόνο 0:21:33

Ως Δήμος Ναυπλιέων καταφέραμε με τη συνεργασία όλων των φορέων που συμμετείχαν να επιτύχουμε μία άρτια από όλες τις πλευρές διοργάνωση γεγονός που μας επιφορτίζει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο να σχεδιάζουμε την επόμενη.

Ο «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» με τον έντονο συμβολισμό του προβάλει τα ιδεώδη του Αθλητισμού τα οποία είναι συνδεδεμένα με την επιμονή, την υπομονή, την πειθαρχία, που φτάνει μέχρι τις αντοχές και τα όρια του ανθρώπινου σώματος.

Ως Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα για την εξωστρέφεια του Δήμου Ναυπλιέων και μέσα από τέτοιους είδους διοργανώσεις προβάλουμε την ιστορική συνέχεια και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος δήλωσε για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός:

« Ο «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» αποτελεί μια αθλητική διοργάνωση μοναδική στο είδος της, πολύ απαιτητική, μια μοναδική και συνάμα ξεχωριστή εμπειρία σε ένα πανέμορφο μέρος με μία πολύ ιδιαίτερη διαδρομή την ανάβαση των 999 σκαλιών για το Παλαμήδι. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε ένα τέτοιο αγώνα ως μια προσωπική πρόκληση για τους ίδιους. Ξεχωριστές ευχαριστίες στους χιλιάδες συμμετέχοντες και στους παράλληλους αγώνες στα 10χλμ, στα 5χλμ και στα 2,5χλμ αλλά και σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης»

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία του κάστρου για μια ακόμη χρονιά στην έναρξη των εκδηλώσεων μας ενέπνευσε και μας συγκίνησε.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το επιβλητικό και μοναδικό κάστρο του Παλαμηδείου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Καλή αντάμωση στον 8ο Παλαμήδειο Άθλο στις 26/11/2023

Δείτε στιγμιότυπα από τις εκκινήσεις : https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ