ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Αναφορά του βουλευτή Αργολίδας Γ.Γκιόλα στη βουλή για τον Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | |
Γ.Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Υγείας, μετά από επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, σχετικά με την άμεση ανάγκη να στελεχωθεί σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη πιστή στην νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της συνεχίζει να αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού και έχει φτάσει σε επίπεδα παντελούς απαξίωσης το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επί αρκετούς μήνες η κοινωνία της Ερμιονίδας διαμαρτύρεται, μέσω του Δημάρχου της, για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όμως ουδεμία πρόσληψη έχει πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα το Κέντρο να υπολειτουργεί.

Η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική, όπως περιγράφει σε έγγραφό της προς την 6η ΥΠΕ η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου αφού έχουν απομείνει ελάχιστοι ιατροί, λόγω συνταξιοδοτήσεων ή αποσπάσεων και οι εφημερίες πραγματοποιούνται με εξαιρετική δυσκολία.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να ενισχύσει σε προσωπικό το Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί μια περιοχή όπως η Ερμιονίδα της οποίας η απόσταση από τα Νοσοκομεία του νομού ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα και επιβαρύνεται σε μεγάλο βαθμό από επισκέπτες αφού αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα 4-11-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Άμεση κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου Ιατρικού και λοιπού προσωπικού»

Η περιοχή της Ερμιονίδας εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και αφορά στην επαρκή στελέχωση του προσωπικού του ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του απρόσκοπτα.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι επί σειρά ετών ο Δήμαρχος αναφέρει το πρόβλημα και αιτείται συνεχώς να στελεχωθεί και να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, ουδεμία λύση έχει δοθεί και τα προβλήματα διογκώνονται.

Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου εξυπηρετεί στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας ολόκληρη την περιοχή Ερμιονίδας αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και πέραν αυτής, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας λειτούργησε και ως Εμβολιαστικό Κέντρο. Δυστυχώς, τα Νοσοκομεία του Νομού Αργολίδας απέχουν περίπου 80 χιλιόμετρα από το Κρανίδι και το οδικό δίκτυο κάθε άλλο παρά βοηθάει στην άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Ο δήμος Ερμιονίδας, πέραν των μονίμων κατοίκων, φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών σαν σημαντικός τουριστικός προορισμός και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην περιοχή θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών και όχι να υπολειτουργεί, υπό το βάρος της ελλιπούς στελέχωσης σε προσωπικό.

Η ενίσχυση του Κέντρου με προσλήψεις προσωπικού, κρίνεται απόλυτα αναγκαία και μάλιστα αυτό θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο εν λόγω θέμα.

Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 48/9-10-2022 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου και η με αριθ. Πρωτ. 1440/1-11-2022 επιστολή του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου προς την 6η Δ.Υ.Π.Ε.

Αθήνα 4-11-2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ