ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | | |
Πουλάς, Κοντοθανάση,Αντωνόπουλος, Ψυχογυιος
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας κ. Σπύρο Αντωνόπουλο με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας, παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδρέα Πουλά, του μέλους της Κ.Π.Ε. Παναγιώτη Ψυχογυιού καθώς και της Γραμματέως της Ν.Ε. Αγγελικής Κοντοθανάση. 

Συζητήθηκε εκτενώς το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σήμερα, που αφορά κυρίως στο υπέρογκο κόστος της ενέργειας, στις ανύπαρκτες για τους αγρότες χρηματοδοτικές ροές και στις αποζημείώσεις του ΕΛΓΑ,καθώς και στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη εργατών γης.
 
Αδιαμφισβήτητα ο πρωτογενής τομέας της χώρας βάλλεται από δυσκολίες, οι οποίες ομολογουμένως απειλούν την επιβίωσή του και απαιτούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να λάβει. 

Η θωράκιση του αγροδιατροφικού τομέα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ήδη καταθέσει μια δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο το ράλι στις τιμές ενέργειας. 

Μεταξύ άλλων, έχει προταθεί η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, η κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια, η επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης.Τέλος, συζητήθηκε το μεγάλο ζήτημα της ενίσχυσης του συνεταιριστικού κινήματος με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ