ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ηλεκτρονική ψηφοφορία: ΟΧΙ στην εγκατάσταση νέας μονάδας πυρηνελαιουργείου στο Δ.Δ. Ασίνης Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. | | |
ΟΧΙ στην εγκατάσταση νέας μονάδας πυρηνελαιουργείου στο Δ.Δ. Ασίνης Ναυπλίου
Εμείς οι κάτοικοι του παραπάνω Δ.Δ και όχι μόνο, δηλώνουμε, την αμετάκλητη αντίθεσή μας για την εγκατάσταση μονάδας του πυρηνελαιουργείου «Ελαιουργίαι Αργοναυπλίας ΑΦ.Κουφάκη ΑΒΕ» στη θέση Άγ. Αντώνιος (Λυκοτρούπη) γιατί θα προκαλέσει σοβαρά οικολογικά προβλήματα τόσο σε αυτή τη γη υψηλής παραγωγικότητας όσο και σε σημαντικές τουριστικές και ιστορικές περιοχές που γειτνιάζει (Τολό, Ασίνη, Δρέπανο, Βιβάρι, Κάντια, Ίρια, Καρναζέικα, κ.ο.κ)

Γνωρίζοντας τη συνεχή όχληση στη πόλη του Ναυπλίου λόγω της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου που βρίσκεται στην παρ. οδό Νέας Κίου-Ναυπλίου, η εγκατάσταση αντίστοιχης μονάδας στο Δ.Δ Ασίνης θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή και υποβάθμιση της περιοχής μας, με ζημιά τόσο στις τουριστικές όσο και στις αγροκτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Σημαντικότερο όλων, με βάση τις μετρήσεις του Δ. Ναυπλιέων, οι εκπομπές ρύπων της υφιστάμενης μονάδας υπερβαίνουν σε σημαντικό βαθμό τα θεσμοθετημένα όρια, βάζοντας την υγεία μας αλλά και των παιδιών μας σε άμεσο κίνδυνο.

Ζητάμε να μην πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση νέας συμπληρωματικής μονάδας και απαιτούμε τον ορθολογισμό στον τρόπο λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας στην περιοχή του Ναυπλίου.

Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού,
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού,
Πολιτιστικός Εξωραιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας,
Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου,
Σύλλογος Τουριστικών επιχειρήσεων "Ζεύς",
Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων,
Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου.

Η σελίδα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ