ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

"Χρωστάς σε σένα Γυναίκα": Θεατρική παράσταση στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | |
"Χρωστάς σε σένα Γυναίκα"
«ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.


Την παράσταση παρουσιάζει η Θεατρική ομάδα PRAXEIS 11+1 του συλλόγου NAMASTE του Δήμου Φυλής, με την αρωγή των δύο Δήμων, Φυλής και Άργους – Μυκηνών και την συνεργασία της ΚΕΔΑΜ με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού ‘’Η ΠΑΡΝΗΘΑ’’ του Δήμου Φυλής.

Ο σκελετός της παράστασης καθρεφτίζει κι εξυμνεί την Γυναικεία Υπόσταση μέσα στην εξέλιξη του χρόνου με όλες τις δυσκολίες αλλά και τα προοδευτικά της βήματα, προβάλλει τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στην παλαιότερη αλλά και την σύγχρονη εποχή, ενημερώνει τους θεατές για την κακοποίηση της γυναίκας και τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως στον τομέα της βίας εις βάρος της, αναδεικνύει την ευθύνη της κοινωνίας σε σχέση με την κριτική και την προκατάληψη στην οποία έχει υποβάλλει την γυναίκα και ολοκληρώνεται με τη ΦΩΝΗ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ που διεκδικεί τα δικαιώματα και την έκφραση της αλήθειας της.

Η παράσταση αγκαλιάζεται με μουσικά ακούσματα που χρωματίζουν με την αναγνώριση, που της αρμόζει, την ΓΥΝΑΙΚΑ που φέρει μέσα της ζωή … και δίνει ζωή !!!!

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, με την σειρά που εμφανίζονται, οι εναλλακτικοί ηθοποιοί :

Νίκος Τοτόμης, Γιώτα Γκλιάτη, Νίκη Γιαννή, Σταυρούλα Μπούρα, Ειρήνη Ντούζου, Ειρήνη Γκαργκάσουλα, Κώστας Κάγκας, Δήμητρα Μαυροειδή, Έφη Σαραντοπούλου, Βασίλης Βασιλάρας, Γιώτα Κοχλιαρίδου, Μαρία Σκαματζούρα, Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού.

Επιμέλεια κειμένων : Ιωάννα Λιόση, Ελένη Κολιού

Σκηνοθεσία: Ελένη Κολιού

Μουσική, Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Ερμηνεία τραγουδιών : Ιωάννης Νανόπουλος

Στο πιάνο ο Ανδρέας Μπογάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
NAMASTE … λίγα λόγια για τον σύλλογο του Δήμου Φυλής

Ο Σύλλογος Εναλλακτικών Δράσεων, για μια καλύτερη Ζωή, “Νamaste” ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και εδρεύει στην ΛεωφόροΠάρνηθος 77, στα Άνω Λιόσια.

Namaste σημαίνει «Το θεϊκό Φως μέσα μου υποκλίνεται στο δικό σου Θεϊκό Φως» και σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση «Namasteσημαίνει : Εγώ κι Εσύ Είμαστε Ένα» !!!!

Η λέξη Namasteεκφράζει ευγνωμοσύνη και δείχνει σεβασμό. Εκφράζει την ανάγκη ειρήνης μέσα μας, αλλά και στις σχέσεις μας. Το να λέμε Namaste, ακόμα και μέσα στην καθημερινότητά μας, μας βοηθάει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να βρισκόμαστε στο κέντρο μας, να συνδεόμαστε επί της ουσίας με την θεϊκή μας διάσταση, αλλά και με τους άλλους ανθρώπους.

Επιδίωξη του Συλλόγου είναι να βοηθήσει τα μέλη και τους φίλους του να δρουν και να σκέπτονται με δημιουργικό τρόπο, αναπτύσσοντας θετικά συναισθήματα για τον εαυτό τους, τη ζωή και τους συνανθρώπους τους, σε μία συνεχή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας και την ισορροπημένη σχέση μεταξύ τους, ως οικογένεια, ως επιμέρους κοινωνική ομάδα και ως ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο Σύλλογος με κάθε μέσο στοχεύει να αναπτύξει και να καλλιεργήσει στα μέλη του την ανάγκη της διεκδίκησης της ποιότητας στην ζωή.

Ως εκ τούτου βασικές αρχές του συλλόγου είναι :
Η κάλυψη των πραγματικών αναγκών του ανθρώπου μέσω της αυτογνωσίας του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης.
Η ποιότητα στην ζωή των ατόμων, μέσω της εξασφάλιση της ψυχικής υγείας και ισορροπίας των ατόμων και της ένταξής τους στο κοινωνικό περιβάλλον με αρμονία και εξελικτική διάθεση.
Η διεκδίκηση της ποιότητας ζωής για το κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά και το σύνολο της ανθρωπότητας.

O ΣύλλογοςNAMASTEεπιλέγει, οργανώνει και προωθεί δράσεις εναλλακτικού τρόπου σκέψης, και ύφους όπως την ενασχόληση με HathaYoga, KundaliniYoga, Ομάδα Ενηλίκων Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Χαράς μέσω Θεατρικής Δράσης και Θεατρική Ομάδα Εφήβων. συναντήσεις Γελωτοθεραπείας και ΣεμινάριαΠροστασίας Εαυτού.

Κατά την περίοδο της πανδημίας ο σύλλογός αξιοποίησε τη δύναμη του διαδικτύου και συνέχισε τις δράσεις του μέσω αυτής της οδού.

Ο Σύλλογος καλεί όλους να συμμετέχουν στις δράσεις του, βιώνοντας την αίσθηση της ένωσης και της ανέλιξης σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, έχοντας ως μήνυμα ενότητας το όνομά του δηλαδή τη λέξη Namaste!!!!

Και ας μην ξεχνάμε…. Είμαστε όλοι Ένα!!!! Namaste!!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ