ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση Νίκα με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για τον Ι.Ν. Ταξιαρχών και το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο της Ερμιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. | | |
Γεωργόπουλος- Νίκας
Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το έργο ανακατασκευής του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη -κτίσματος του 16ου αιώνα και εμβληματικού μνημείου της περιοχής- το οποίο καθυστερούσε για αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας.

Πλέον, όπως διαπιστώθηκε στη σ συνάντηση, το έργο είναι ώριμο μελετητικά πλέον και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. 

Στόχος είναι το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και της Μητρόπολης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Γεωργόπουλο, εξ άλλου, συζητήθηκε και το θέμα που αφορά στο έργο αναστήλωσης, στερέωσης και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου της Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, για την υλοποίηση του οποίου έχει δεσμευθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωση 120.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, προγραμματίζεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Αργολίδας Άλκηστι Παπαδημητρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ