ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Κλημεντίνες: Ξεκίνησαν οι κοπές στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 μ.μ. | |
Μανταρίνια
Άρχισαν να δίνουν τιμές παραγωγού για τις Κλημεντίνες αν και αφορούν μικρές ποσότητες που πάνε στην εγχώρια αγορά. Όταν αρχίσει η εξαγωγή τότε θα έχουμε μια καθαρή εικόνα για την φετινή εμπορική περίοδο και τη διαμόρφωση των τιμών.

Πάντως κάθε χρόνο τον βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς τον έχουν οι μεγάλοι παραγωγοί. Οι έμποροι πάντα ξεκινούν με καλές τιμές για τις πρώτες συμφωνίες και αφού «κλείσουν» τις βασικές ποσότητες που αναζητούν για να καλύψουν τους πελάτες στη συνέχεια αρχίζουν τις «πιέσεις» των τιμών. Η λύση για τους μικρούς παραγωγούς είναι η οργάνωση σε σχήματα για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν μεγάλες ποσότητες με το εμπόριο.

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλης Ντόκος, παραγωγός από την Αργολίδα, «εδώ και 15 ημέρες έχουν ξεκινήσει οι κοπές για τις Κλημεντίνες. Τα μανταρίνια πάνε στην εγχώρια αγορά και δίνουν τιμή παραγωγού στα 55 - 60 λεπτά (καθαρά). Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές οπότε θα έχουμε μια εικόνα με τις τιμές που θα διαμορφωθούν την φετινή εμπορική περίοδο. Πάντως ο καιρός βοηθά μέχρι στιγμής την συγκομιδή».

Ο κ. Κώστας Τσόγκας, παραγωγός από την Άρτα, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «η εξαγωγή στις Κλημεντίνες αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12 Νοεμβρίου. Τότε θα ξεκινήσουν οι κοπές εντατικά και θα δούμε πως θα κινηθούν οι τιμές. Αυτή την περίοδο τα μανταρίνια πάνε στην εγχώρια αγορά και οι ποσότητες που συγκομίζονται είναι μικρές. Φέτος έχουμε μια καλή παραγωγή και καλά μεγέθη. Αν έχουμε το επόμενο διάστημα κάποιες βροχές θα βοηθήσει να πάρουν τα μανταρίνια τον σωστό χρωματισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Τάτσης, παραγωγός από Θεσπρωτία, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή της συγκομιδής. Υπάρχουν προβλήματα με έλλειψη εργατών γης. Γίνονται κάποιες κοπές και αφορούν μανταρίνια που πάνε στην εγχώρια αγορά. Η τιμή παραγωγού είναι στα 45 λεπτά το κιλό (μικτά). Η εξαγωγή αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου οπότε τότε θα έχουμε την συγκομιδή των μεγάλων ποσοτήτων και τη διαμόρφωση των τιμών παραγωγού».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ