ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια εκπαίδευση, ελευθερία και το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:37:00 π.μ. |
ΔΟΕ
17 Νοεμβρίου 2022. Στη συμπλήρωση 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως κορύφωση των αγώνων του λαού για να απαλλαχθεί από τη χούντα των συνταγματαρχών και τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, με κεντρικό σύνθημα το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους ως προσφορά στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, αποτελεί το στοιχειώδες και αυτονόητο.

Το μήνυμά του, πάντα επίκαιρο, βρίσκει τη συνέχειά του και στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες των εκπαιδευτικών και μαθητών να κρατήσουν ζωντανή τη μάθηση, τη γνώση. Στους αγώνες τους για την αποτροπή των κυβερνητικών πολιτικών αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω των νόμων της «αξιολόγησης», των νόμων της κατηγοριοποίησης και της εξαφάνισης κάθε έννοιας δημοκρατίας στον χώρο των σχολείων. Στους αγώνες των εργαζόμενων συνολικά, που με τη συγκλονιστική τους συμμετοχή στην πανυπαλληλική – πανεργατική απεργία της 9ης Νοεμβρίου άνοιξαν τον δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης και της διεκδίκησης μισθών που θα ανταποκρίνονται στην προσφορά και τον μόχθο τους.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και συνεχίζουμε, με εφόδιο το μήνυμά του, για να αποτελέσουν οι αγώνες του σήμερα τη δύναμη ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που ενισχύει την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών συμφερόντων αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους νευραλγικούς τομείς του Κοινωνικού Κράτους (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση) και κατακρεουργώντας, με τον νόμο Χατζηδάκη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως όσο αντιδημοκρατική και αντεργατική και αν είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, οι αποφασιστικοί και δυναμικοί αγώνες του λαού μπορούν να την ανατρέψουν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τιμώντας τους ήρωες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συναντηθούν με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους στον δρόμο του αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή και δουλειά που μας αξίζουν.

Τιμάμε τον αγώνα του Νοέμβρη του 1973

Καταθέτουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ