ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Πουλά σε συσκευαστήριο εσπεριδοειδών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. | | |
Πορτοκάλια
Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς επισκέφθηκε σήμερα το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ατρέας στο Σχινοχώρι Αργολίδας. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιώργο Ντόκο, για την έναρξη της συγκομιδής, την ποιότητα και την ποσότητα της φετινής παραγωγής, τις προοπτικές και τα προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές παραγωγού.
Μετά την επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μετά από μία δύσκολη χρονιά για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας, με τα υπέρογκα καλλιεργητικά κόστη, τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου και την υπέρμετρη μείωση που υπέστη το αγροτικό εισόδημα,ήρθε η εποχή της συγκομιδής και εμπορίας των προϊόντων. Φέτος είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά η ανάγκη στήριξης των παραγωγών και η διαμόρφωση ικανοποιητικών τιμών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, προκειμένου οι αγρότες μας να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και το νέο έτος μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στην οικονομική αλυσίδα, παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης και εμπορίας να «βάλουν πλάτη» και να στηρίξουν τους παραγωγούς με κύριο γνώμονα την επιβίωση των αγροτών και την προστασία της αγροτικής παραγωγής.
Σε αυτή την προσπάθεια κομβικός πρέπει να είναι ο ρόλος της Πολιτείας η οποία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση του κόστους παραγωγής και ενέργειας προκειμένου οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή και διακίνηση των εσπεριδοειδών να μπορέσουν να επιβιώσουν.Παράλληλα θα πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο καίριο πρόβλημα των εργατών γης, γιατί και αυτό συμβάλλει στην αύξηση του κόστους παραγωγής. Επίσης, θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της για την ενίσχυση των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ