ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Απεργία: "Φτάνει πια..." φώναξαν διαμαρτυρόμενοι σε συγκεντρώσεις στο Άργος και το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. | |
Απεργοί
Παρέλυσε η χώρα σήμερα Τετάρτη (09.11.2022) εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αργολίδα σε Άργος και Ναύπλιο, από σωματεία, φορείς, συνδικάτα, πολιτικούς φορείς, συλλόγους εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες και βιοτέχνες, συνταξιουχικές οργανώσεις, εκπαιδευτικούς, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, αγρότες και απλούς πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν κυρίως για την ακρίβεια. 
Στην πανελλαδική απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις υπηρεσίες του δημοσίου, σε εφορίες, σχολεία, πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμους, ενώ πήραν μέρος οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στο Άργος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Πλατεία Αγίου Πέτρου όπου ακολούθησε και πορεία, ενώ στο Ναύπλιο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.
«Η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα. 
Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. 
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας», αναφέρει μεταξύ των άλλων η ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει». «Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους» τονίζει, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι στη Δημόσιο διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους «για να ζουν με αξιοπρέπεια».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ