ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ομιλία Γ. Γκιόλα στη βουλή για την Καραθώνα: "Να παραμείνει στη χρήση του Ναυπλιακού λαού" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:52:00 μ.μ. | | |
Ομιλία Γ. Γκιόλα στη βουλή για την Καραθώνα
Μιλώντας χτες 29 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκε αποκλειστικά στο τεράστιο θέμα της Καραθώνας και την πιθανότητα να περάσει σε χέρια ιδιωτών -επενδυτών, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της για χρήση με τον τρόπο που όλοι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Γκιόλας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την επικείμενη «αξιοποίηση» της πανέμορφης παραλίας της Καραθώνας, μιας περιοχής που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διακοπές όχι μόνο των κατοίκων του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών καθώς και χιλιάδων επισκεπτών. Ένας χώρος κοινόχρηστος με απαράμιλλο φυσικό κάλλος κινδυνεύει να γίνει βορά στο βωμό του κέρδους επιχειρηματιών και να χαθεί η φυσιογνωμία της, αν ανεγερθούν πολυτελή ξενοδοχεία τα οποία θα αποκλείσουν την πρόσβαση στην παραλία για τους απλούς επισκέπτες της.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόλα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε ρεαλιστικές προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμούς από πλευράς της Κυβέρνησης. Δεσμεύτηκε ότι επιδίωξη του Υπουργείου, σε περιπτώσεις μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, είναι να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό συναίνεση και αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους. Ισχυρίστηκε ακόμη πως δεν θα παρεμποδίζεται η χρήση του αιγιαλού από το κοινό.

Ωστόσο ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα επακόλουθα τέτοιων «επενδύσεων» και στην περίπτωση της Καραθώνας, ο λαός του Ναυπλίου απαιτεί και είναι αποφασισμένος να αντιδράσει αποφασιστικά προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε την τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόλα και την απάντηση του Χρ. Σταϊκούρα στο βίντεο:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ