ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Ο Πρωθυπουργός...ακούει;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:23:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
Κάποτε ο λαός μας αναρωτιόταν αν ο Πρωθυπουργός της χώρας «ακούει» και εννοούσαν ότι ο πρώτος υπεύθυνος της Κυβέρνησης έπρεπε να ακούει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κόσμος και φυσικά απαιτούσαν να κατανοήσει τις δυσκολίες του και να προσπαθήσει να βρει λύσεις.

Το σημερινό όμως πρόβλημα είναι ότι η χώρα έχει έναν Πρωθυπουργό που «ακούει» και με το παραπάνω! Μετά την πρώτη του ενέργεια, πριν ακόμη καθίσει καλά καλά στον πρωθυπουργικό θώκο φρόντισε να περιλάβει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Επακολούθησε η τοποθέτηση ως Διοικητή αυτής ενός δικού του προσώπου που δεν διέθετε τα απαραίτητα προσόντα και έτσι έδειξε ξεκάθαρα ότι όλες τις αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών –ανάμεσά τους και τις παρακολουθήσεις- τις ανέθεσε σε ένα «Γραφείο Πληροφοριών», την οργάνωση, τη λειτουργία και τον έλεγχο του οποίου ανέλαβε αποκλειστικά ο ίδιος με εγκάθετους διευθύνοντες, τον ανιψιό του και τον επίλεκτό του κ. Κοντολέοντα.

Με τις αποκαλύψεις να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και να μπαίνουν στο κάδρο των παρακολουθήσεων, εκτός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θάνου Κουκάκη, κι άλλα πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, το τεράστιο ζήτημα που προέκυψε καταδεικνύει τον εξωθεσμικό, αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο που ασκεί εξουσία ο Πρωθυπουργός.

Η Βελγίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές PEGA, Σάσκια Μπρικμόντ χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη παρανοϊκό και υπογράμμισε πως σε “μια κανονική Δημοκρατία ο Πρωθυπουργός θα παραιτούνταν”, ωστόσο στη χώρα μας όχι μόνο δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, αλλά ακούγονται ξανά, όπως και στην υπόθεση NOVARTIS φωνές για άλλη μια «σκευωρία». Οι πολίτες μιας χώρας που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από τόσα και τόσα προβλήματα, βλέπουν τον ίδιο τους τον Πρωθυπουργό να καταφεύγει σε ανήκουστες τακτικές και πρακτικές, ώστε να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να ελέγξει κάθε σκέψη ή και ψήγμα αμφισβήτησής του, ακόμη και εντός του ίδιου του του Κόμματος. Όσο όμως και να προσπαθούν, φορείς ενημέρωσης και δημοσκόποι, αυτή τη φορά, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να συγκαλύψουν το νέο πολιτικό «ατόπημα» του κ. Μητσοτάκη.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό. Η αναφορά στη λίστα των ατόμων που παρακολουθούσε η ΕΥΠ με το Predator, ονομάτων που παρείχαν μέχρι χτες απόλυτη στήριξη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αναμένεται να αλλάξουν άρδην το σκηνικό.

Σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, που η ελληνική οικογένεια αγωνιά για το θολό και ομιχλώδες «αύριο», ο Πρωθυπουργός της χώρας δείχνει ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι όχι να βοηθήσει τον πολίτη να σταθεί στα πόδια του αλλά να επιβιώσει και να μείνει γαντζωμένος με κάθε τρόπο στην εξουσία. Ακόμη και κρυφακούγοντας τους πάντες.

Η κατάπτωση που έχει επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη, δεν προκαλεί μόνο θλίψη αλλά και τεράστια οργή. Οι εκλογές που πλησιάζουν πιο γρήγορα από ποτέ, είναι σίγουρο ότι θα επιφυλάσσουν μια πολύ μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη στον πρωθυπουργό - ωτακουστή.

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ