ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου, για την ενεργειακή κοινότητα, την διαδικτυακή πύλη τουρισμού και τη λειτουργία των ΕΛΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 μ.μ. | |
Ναπολέων Μπουρδάκος
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου έθεσε τις εξής ερωτήσεις:

1. Σχετικά με την ενεργειακή κοινότητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Οκτωβρίου 2022 η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτηση θέμα εκτός ημερησίας διάταξης για ίδρυση ενεργειακής κοινότητας. Κατά τη συζήτηση δεν αιτιολογήθηκε το έκτακτο του θέματος. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε την αναβολή του. Η μεθόδευση και η απόκρυψη των ενεργειών της δημοτικής αρχής ήταν χαρακτηριστική αφού: Στις 09/03/2022 ανατέθηκε στην Αναπτυξιακή του Πάρνωνα με απευθείας ανάθεση και αμοιβή 16.993,67 € η “Παροχή εξειδικευμένων Υπηρεσιών για τον σχεδιασμό, έναρξη και παραγωγική λειτουργία Ενεργειακής Κοινότητας στον Δήμο Επιδαύρου”. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ “στo Λυγουριό την 31 Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη , ιδρύεται Ενεργειακή Κοινότητα περιορισμένης Ευθύνης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΥΝ. Π.Ε.»”, με ΑΦΜ 996739458, ΓΕΜΗ 164946613000 και ημερομηνία σύστασης 08/07/2022. Η εταιρεία δηλαδή είχε συσταθεί ήδη 3 μήνες πριν την έκτακτη συζήτηση στο Δ.Σ. και είχε ανατεθεί η δημιουργία της ακόμα νωρίτερα. Δεν μας δόθηκε καμία απάντηση γιατί δεν ενημερώθηκε το Δ.Σ. για αυτές τις ενέργειες.

2. Σχετικά με την διαδικτυακή πύλη τουρισμού

Στις 07/09/2020 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία (ΑΔΑ:Ψ1Π4ΩΡΨ-ΞΘ4) την δημιουργία διαδικτυακής πύλης τουρισμού. Ο Δήμαρχος με απευθείας ανάθεση (ΑΔΑ: ΨΥΕΛΩΡΨ-ΤΗΘ) ανέθεσε την εκτέλεση αυτής της απόφασης που κόστισε χιλιάδες ευρώ (7.192 € + ετήσια έξοδα συντήρησης). Το αποτέλεσμα ήταν να φτιαχτεί μια ιστοσελίδα (visit-epidavros.gr), πρόχειρη αντιγραφή μια άλλης ιστοσελίδας. Οι καταχωρήσεις σε αυτήν την ιστοσελίδα ήταν τόσο πρόχειρες που, για παράδειγμα, εμφάνιζε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και μια δεκαετία ως ανοιχτές. Η επισκεψιμότητα σε αυτήν την ιστοσελίδα ήταν από ελάχιστη έως και μηδαμινή, σχεδόν κανείς στο δήμο δεν ήξερε ότι υπήρχε και βέβαια κανένας τουρίστας δεν την έμαθε ποτέ. Το χρονικό διάστημα εγγύησης καλής λειτουργίας ήταν ένα έτος. Πρόσφατα η ιστοσελίδα διέκοψε την λειτουργία της. Ήταν online για περίπου ένα χρόνο δηλαδή... Για όλα αυτά δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση για μια δουλειά που ο κ. Δήμαρχος μάλιστα μας είχε πει πως είχε συμφωνήσει να είναι διαχρονική…

3. Σχετικά με την λειτουργία των ΕΛΤΑ

Πρόσφατα ενημερώθηκε το Δ.Σ. για την πρόθεση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει το κατάστημα της Παλαιάς Επιδαύρου. Η απαξίωση των ΕΛΤΑ δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αν και καθημερινά βγαίνουν στην επικαιρότητα υποθέσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) οδηγούν τα ΕΛΤΑ στην ιδιωτικοποίηση μέσω του υπερταμείου. Εμείς από το 2021 έχουμε αναδείξει αυτήν την κατάσταση και έχουμε τονίσει την καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο. Πρόσφατα αυτή η εκρηκτική κατάσταση δημιούργησε επιπλέον αναστάτωση στο Δήμο Επιδαύρου. Ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε πως έχει σταλεί επιστολή.

Τόσο οι ερωτήσεις όσο και οι απαντήσεις δεν έχουν καταγραφεί στο βίντεο της συνεδρίασης.

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου
Μπουρδάκος Ναπολέων
Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ