ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Η έλλειψη εργατών γης κινητοποιεί τους αγρότες των Ιρίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:45:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας
To βράδυ της Τετάρτης 9 Νοέμβρη, σε μια κατάμεστη αίθουσα του κοινοτικού κτιρίου που δεν μπόρεσε να χωρέσει όσους αγρότες προσήλθαν και παρά ταύτα αρκετοί παρέμειναν εκτός, συζητήθηκε το οξυμένο πρόβλημα εργατικών χεριών για την παραγωγή του κάμπου των Ιρίων.
Το ανορθολογικό σύστημα της δυνατότητας απασχόλησης αλλοδαπών εργατών γης έχει την περίοδο αυτή φέρει τον αγροτικό κόσμο στα όριά του.

Οι καλλιέργειες στον κάμπο των 12 χιλιάδων περίπου στρεμμάτων είναι ποικίλες, πλούσιες και εντατικές, επί πλέον δε η επέκταση της συμβολαιακής γεωργίας πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις σε αγροτικά χέρια.

Ο παριστάμενος στη συγκέντρωση βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας αφού συνεχάρη της διοργανώτρια άτυπη Επιτροπή με τον συντονισμό της Νίκης Τσεκούρα και ευχαρίστησε για την πρόσκληση, επικέντρωσε την πρότασή του για την άμεση επίλυση του προβλήματος στην παροχή προσωρινής άδειας παραμονής και εργασίας σε όσους αλλοδαπούς διαμένουν στην περιοχή και διαθέτουν οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητά τους, καθώς επίσης και την ευχέρεια να απασχοληθούν μετακινούμενοι από άλλες περιοχές της χώρας αλλοδαποί με νόμιμα έγγραφα. Τόνισε την ομηρία στην οποία βρίσκονται πια οι αγρότες οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δυσχερέσταση κατάσταση ανάγκης να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να συγκομίσουν τα προϊόντα τους που κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Με το ίδιο πνεύμα μίλησαν και όσοι από τους παριστάμενους πήραν το λόγο, κοινή δε διαπίστωση ήταν ότι μέχρι την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει αποτελεσματικό, θα πρέπει να υπάρξει έμπρακτη κατανόηση από τις ελεγκτικές αρχές που οφείλουν να εξαντλήσουν την ανοχή τους απέναντι στους καλλιεργητές οι οποίοι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης και δεν είναι καθόλου δίκαιο να αντιμετωπίζουν τη δαμόκλειο σπάθη εξοντωτικών διώξεων και προστίμων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ