ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Τάσος Τόκας: Άστοχος χειρισμός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας στην καθαριότητα των σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:03:00 μ.μ. | |
Τάσος Τόκας
Σοβαρό θέμα προκύπτει από τον ατυχή χειρισμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

Δύο μόλις μήνες, μετά την πρόσληψη 20 σχολικών καθαριστριών, η Δημοτική Αρχή μέσω της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης ενέκρινε, στις 27/10/2022, την ανάθεση έκτακτων εργασιών καθαριότητας σχολικών κτιρίων σε ιδιώτη.

Και αυτό γιατί δημιουργήθηκαν προβλήματα αφού η Δημοτική Αρχή προσέλαβε 10 από τις 20 σχολικές καθαρίστριες με 3ωρη απασχόληση, ενώ θα μπορούσε να τις απασχολεί με 5ωρη!!



Δεν ήξερε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα; Φυσικά και το ήξερε αλλά προτίμησε να το χειριστεί διαφορετικά. Με τη μορφή της επέκτασης των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών. Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες δεν πρέπει να λέγεται γιατί η καθαριότητα και η υγιεινή των σχολείων των μαθητών της Ερμιονίδας πρέπει να είναι στην κορυφή της ιεράρχησης των προβλημάτων προς επίλυση, αποτελεί κορυφαίο ζήτημα και δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά των οικονομικών δυνατοτήτων, δεν πρέπει να κινείται στη λογική του μικρότερου κακού.

Έτσι στο πλαίσιο των ¨ μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων¨από την μία δίνει δουλειά σε ιδιώτη για να καλύψει δήθεν τις ανάγκες και από την άλλη φέρνει ως θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση ωραρίου εργασίας σχολικών καθαριστριών ΙΔΟΧ μειωμένου ωραρίου!!.




Η προτεινόμενη αύξηση του ωραρίου, μέσα σε μόλις 2 μήνες, αναδεικνύει πως η απόφαση της πρόσληψης 10 σχολικών καθαριστριών με 3ωρη απασχόληση στην αρχή της σχολικής χρονιάς, υποβάθμισε το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας σε μια περίοδο μάλιστα που δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον covid-19.

Οι σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, αλλά δυστυχώς εργάζονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης πράγμα που αποτελεί σοβαρό πλήγμα στη ζωή και την καθημερινότητά τους. Πρέπει να βοηθηθούν γιατί δικαιούνται τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου. Όπως άλλωστε βοηθήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή άλλοι εργαζόμενοι. Δεν χρειάζονται ούτε ξεροκόμματα, ούτε ελεημοσύνη!!


Τόκας Αναστάσιος


Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας


Επικεφαλής ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ