ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Δ. Κρίγγος: "Ο Δήμος Άργους Μυκηνών αρωγός σε κάθε έκθεση που επενδύει στο αναπτυξιακό μέλλον για το τόπο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 μ.μ. | |
Δ. Κρίγγος
 Δυναμική η παρουσία του Δήμου Άργους Μυκηνών και στη φετινή έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO22». Κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων της ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κρίγγος, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και της εκπροσώπου του Πρωθυπουργού Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ) κας Νίκης Δανδόλου , των Προέδρων των Επιμελητηρίων όλης της Πελοποννήσου, βουλευτών Δημάρχων και προσκεκλημένων, εκπροσωπώντας το Δήμο Άργους Μυκηνών, στον οποίο για άλλη μια φορά φιλοξενείται η έκθεση, απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε τα ακόλουθα:


«Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, κύριε υπουργέ, κύριε πρόεδρε του επιμελητηρίου Αργολίδος, κύριοι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, κύριοι βουλευτές, κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κυρίες - κύριοι συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση, κυρίες και κύριοι, σας καλωσορίζω στο Δήμο Άργους Μυκηνών, σας καλωσορίζω στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO2022».

Στην έκθεση που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια ισχυρές βάσεις στον εκθεσιακό χάρτη ολόκληρης της χώρας, προβάλλοντας την εξωστρέφεια, τη καινοτομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, και εν μέρει συνεχίζει να αντιμετωπίζει, ο επιχειρηματικός κλάδος, για άλλη μια χρονιά, οι παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου, σε όλους τους τομείς, δίνουν το δυναμικό παρών σε μια έκθεση θεσμό για την Περιφέρειά μας. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του επιχειρηματικού κόσμου και οι μαζικές συμμετοχές επιβεβαιώνουν τη δυναμική που υπάρχει στο Πελοποννησιακό επιχειρείν.
Μεταφέροντας σας και το χαιρετισμό του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος λόγω προγραμματισμένου και μη δυνάμενου να αναβληθεί ταξιδιού του στο εξωτερικό, δεν μπόρεσε απόψε να είναι μαζί μας, θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Δήμος μας στέκεται πάντοτε αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε έκθεση που επενδύει σε ένα πιο δυναμικό αναπτυξιακό μέλλον για το τόπο, και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως.

Μετέχουμε ως εκθέτες και ως χορηγοί αλλά και με ολόκληρο το δυναμικό του δήμου μας στις επάλξεις. Αντιδήμαρχοι και εργατοτεχνικό προσωπικό συνέβαλαν με αρκετές ώρες εργασίας για την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών για την φιλοξενία εκθετών και επισκεπτών.

Με εδραία την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία , ως Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγικούς φορείς, στηρίζουμε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε τη δημιουργία υποδομών για την αγροτική παραγωγή, τη κτηνοτροφία, την βιομηχανία και τον τουρισμό.

Μεταξύ άλλων πολλών έργων και δράσεων που εκτελούμε ή σχεδιάζουμε να εκτελέσουμε, ιδιαίτερη, αλλά πολύ σύντομη, αναφορά θα ήθελα να κάνω σε ένα εξ αυτών,που ενδιαφέρει ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο και το χειρίζομαι ως αρμόδιος αντιδήμαρχος: Πρόκειται για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια τα οποία αποτελούν πάρα πολύ σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα, για την Περιφέρεια, για το δήμο Άργους Μυκηνών.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να βάλει τάξη στα χωροταξικά ζητήματα με σαφή, ολοκληρωμένο και νομικά επαρκή τρόπο αλλά και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την διαδικασία αυτή, μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία.

Και δουλέψαμε! Και είμαστε από τους δήμους που την αξιοποιήσαμε!

Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης τεχνικής και νομικής διαδικασίας, θα μπορεί ο καθένας απρόσκοπτα να επενδύει με ξεκάθαρο πλαίσιο, να δραστηριοποιείται στον τομέα του γνωρίζοντας εκ των προτέρων τους όρους, με ασφάλεια δικαίου και ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα και των επενδύσεων.
Μέσω αυτών επιδιώκουμε επίσης την επίλυση του χρόνιου και με τεράστιες επιπτώσεις, στην οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας, προβλήματος των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει το Δήμο μας ήδη από το μακρινό 1999 και αποτέλεσε μεγάλη «θηλιά» στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Διαχρονικά όλες οι διοικήσεις του επιμελητηρίου το έθεταν ως το πρώτο πρόβλημα. Οι υφιστάμενες ΖΟΕ λειτούργησαν ως τροχοπέδη για την οικονομία μας. Στέρησαν την ανάπτυξη από δεκάδες υφιστάμενες επιχειρήσεις. Χάθηκε πολύτιμο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την περιοχή μας λόγω των πολεοδομικών στενωπών.

Σήμερα επιδιώκουμε να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη και να αποκαταστήσουμε τα λάθη του παρελθόντος, με γνώμονα την πρόοδο των επιχειρήσεων του τόπου μας, που θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στα περίπτερα της έκθεσης.

Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την διοργάνωση της έκθεσης.

Συγχαρητήρια στους Συλλόγους και τους επαγγελματίες της περιοχής μας για την συμβολή τους στην ανάδειξη του τοπικού μας γαστρονομικού πλούτου, που είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και όλες τις συμμετέχουσες που κατάφεραν, μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, να δηλώσουν δυναμικό παρών.

«Όλη η Πελοπόννησος, λοιπόν, σε μία έκθεση»

Καλή επιτυχία ! Καλές δουλειές στις επιχειρήσεις σας!»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ