ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Σοκ στη Γαλλία: Αντιδήμαρχος βρέθηκε σε χωράφι με καρφιά στα χέρια και τα πόδια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:27:00 μ.μ. | |
Μπερνάρντ Ντενίς
Ο αντιδήμαρχος μιας μικρής επαρχιακής κοινότητας στη Γαλλία βρέθηκε σε χωράφι με καρφιά στα χέρια και τα πόδια, σε μια είδηση που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο Μπερνάρντ Ντενίς, αντιδήμαρχος της μικρής κοινότητας Saint-Côme-du-Mont, στη Νορμανδία της Βορειοδυτικής Γαλλίας, έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης.

«Βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο δημαρχείο του χωριού, με τραύματα στο πρόσωπό του και καρφιά στα χέρια του και σε κάθε φτέρνα του», σύμφωνα με ανακοίνωση εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το γαλλικό TF1, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Saint-Lô και χειρουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης για την αφαίρεση των καρφιών από τα χέρια του. Τα καρφιά στις φτέρνες του είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη ημέρα.

«Η φυσική του κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Υπεβλήθη σε ιατροδικαστικές εξετάσεις, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν εντελώς ανίκανος να εργαστεί για 21 ημέρες», επισημάνθηκε από τον εισαγγελέα.

Φόβοι για πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση -Ήταν υποστηρικτής του Μακρόν

Ο Ντενίς κατηγορεί για την επίθεση δύο άνδρες που τον κατακρίνουν για την υποστήριξή του στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε ο εισαγγελέας που παρακολουθεί την υπόθεση. Αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον έριξαν στο έδαφος με το πρόσωπο προς τα κάτω, φέρεται να του έμπηξαν τα καρφιά στα χέρια και στο πίσω μέρος του αστραγάλου του με αεροβόλο πιστόλι καρφιών.

Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι ο δήμαρχος είχε ήδη δηλώσει ότι είχε πέσει θύμα κι άλλων επιθέσεων στο παρελθόν. Έχει αναφέρει πως έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, καθώς και ότι έχουν επιχειρήσει να κάψουν το όχημά του.

Οι πολυάριθμες και μακροχρόνιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, όμως, δεν έδωσαν κανένα στοιχείο που να εμπλέκει κάποιον.

Η στημένη επίθεση


Τον Μάιο του 2022, ο Ντενίς είχε επίσης δηλώσει ότι είχε δεχθεί «δύο πυροβολισμούς στο φορτηγάκι του».

«Η έρευνα που διεξήχθη υπό την εποπτεία μου από την ερευνητική μονάδα της Καέν, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Ερευνών της Χωροφυλακής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπερνάρντ Ντενίς είχε πει ψέματα. Όταν ανακρίθηκε τον Ιούνιο του 2022, παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε ο ίδιος το φορτηγάκι του και ότι επινόησε την επίθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας. Ο εκλεγμένος αξιωματούχος διώχθηκε στη συνέχεια επειδή κατήγγειλε ένα «στημένο» έγκλημα. Η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ