ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ανοίγει και πάλι ο χώρος που στέγασε τα θρυλικά "Νούφαρα" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | |
Πλατεία Συντάγματος
Ένα από τα ιστορικά κτίρια της πλατείας Συντάγματος στο Ναύπλιο, που στέγασε τα θρυλικά "Νούφαρα", σύντομα θα αποκτήσει και πάλι ζωή, καθώς το ακίνητο, μετά από 8 χρόνια που ήταν κλειστό, νοικιάστηκε και θα επανέλθει σε λειτουργία, όχι όμως με το ίδιο όνομα.

Στο όψιμο νεοκλασικό κτίσμα με ιδιαίτερα ψηλό ισόγειο, σοφίτα και δώμα, όπου στεγάστηκε για δεκαετίες το περίφημο αριστοκρατικό «Μεγάλο Καφενείο» του Σμυρναίου, από το 1974 μέχρι και τον Δεκέμβριο  του 2014, λειτούργησε το εστιατόριο-cafe με την ονομασία «Νούφαρα».

Δυστυχώς τότε  η διεύθυνση της επιχείρησης κατέληξε στην απόφαση να κλείσει το κατάστημα, που για 40 χρόνια συνέδεσε την παρουσία του με την πλατεία Συντάγματος και η επιτυχημένη πορεία του, σταθερά πάντα υπό την διεύθυνση του κ. Ζερβού που τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε και από την νέα γενιά, αναγκάστηκε λόγω της κρίσης και του υψηλού μισθώματος να βάλουν τίτλους τέλους, στο εστιατόριο σύμβολο της πολυσύχναστης πλατείας.

Στο όμορφο νεοκλασσικό κτίριο η ατμόσφαιρα ήταν πάντα ζεστή – οικογενειακή και ο χώρος απλός – κομψός, υποδέχονταν φιλόξενα τους επισκέπτες από το πρωϊ έως αργά το βράδυ, για πρωϊνό ή καφέ με θέα το Παλαμήδι, για γεύμα στην όμορφη πλατεία ή δείπνο με τη συνοδεία ήρεμης μουσικής από το πιάνο.

Από τα Νούφαρα περάσαν πολλές γενιές Ναυπλιωτών, από παιδιά Γυμνασιακής ηλικίας, μέχρι που έκαναν οικογένειες και τα παιδιά τους συνέχιζαν να είναι θαμώνες του καταστήματος.

Στο κτίριο αυτές τις ημέρες έχουν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης από το νέο ιδιοκτήτη, επιχειρηματία του Ναυπλίου και όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει και πάλι να γίνει στέκι ντόπιων και επισκεπτών της πόλης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ