ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν έξω» με την κακοκαιρία Eva

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. | | |
Βροχή
Πολίτες και κρατικός μηχανισμός βρίσκονταν σε ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας Eva, ωστόσο -όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν όσο σφοδρή αναμενόταν και ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και μηνύματα από το 112, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες ώστε να μην κινδυνέψουν.

Πώς εξηγείται

Το γεγονός πως η κακοκαιρία δεν ήταν εν τέλει τόσο «άγρια» όσο περιμέναμε, εξηγείται, όπως υποστήριξε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο ίδιος έκανε, αρχικά, λόγο για μια «αρκετά δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία» και εν συνεχεία περιέγραψε το πώς η κακοκαιρία Eva έφτασε πιο ήπια.

Χαρακτηριστικά είπε: «Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. 

Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ