ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

«Πελοπόννησος Expo 2022»: H Αργολίδα έγινε το επίκεντρο της επιχειρηματικότητας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:44:00 μ.μ. | |
«Πελοπόννησος Expo 2022»
Για πέντε ημέρες η Αργολίδα έγινε το επίκεντρο της επιχειρηματικότητας φιλοξενώντας στο κτήριο Φραγκίστα στην περιοχή Δαλαμανάρα, του Δήμου Άργους – Μυκηνών την σημαντικότερη εκθεσιακή δραστηριότητα της Πελοποννήσου, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022.
Σκοπός της φετινής διοργάνωσης ήταν η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη της καινοτομίας και η αύξηση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.

Η προσέλευση καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ήταν μεγάλη και κορυφώθηκε το Σάββατο και την Κυριακή (19 & 20/11/2022), γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους περίπου 150 εκθέτες να προβάλλουν επαρκώς τα καλαίσθητα περίπτερά τους και να έρθουν σε επαφή με επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.
Σε αυτό συνέβαλλαν θετικά και οι παράλληλες δράσεις στον χώρο γαστρονομικών εκδηλώσεων, οι οποίες εμπλούτισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ανέδειξαν την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου και τα εξαιρετικής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα. Ο Chef Τάσος Τόλης ανέλαβε το ρόλο του οικοδεσπότη στο Masterclass Γαστρονομίας και μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις του, αναδεικνύοντας την Πελοποννησιακή Γαστρονομία με συνέργειες εξειδικευμένων ανθρώπων από τον κλάδο της Γαστρονομίας!

Καταξιωμένοι ΣΕΦ και καταρτισμένοι συνεργάτες όπως ο Executive Chef και Συγγραφέας κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Chef κ. Ιάκωβος Απέργης, ο Σύμβουλος μπίρας κ.Πολ Εμμανουηλίδης, ο Σύμβουλος Γαστρονομικού Marketing κ. Χάρης Τζαννής, ο Chef κ. Νίκος Κουκουβάς και ο Chef κ. Βασίλειος Μπέκας, μαζί με την πολύτιμη συνεισφορά των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας και της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, για πέντε ημέρες προσέφεραν μια συνεχή πανδαισία γεύσεων κερδίζοντας αναμφίβολα τις εντυπώσεις από όλους τους επισκέπτες.
Στο συνεδριακό κέντρο της Πελοπόννησος Expo 2022, έλαβαν χώρα δυο σημαντικές ημερίδες οι οποίες έδωσαν το βήμα στους επαγγελματίες της Πελοποννήσου να συζητήσουν για τα προβλήματα των κλάδων τους και τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για την βιώσιμη λειτουργία τους (ημερίδα από την Ομοσπονδία & τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ κ. Γεώργιο Λεχουρίτη και ημερίδα από την Π.Ο.Ε.Ε. - Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας).

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στον εκθεσιακό χώρο οι εκδηλώσεις από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το μουσικό σχήμα «ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ» κερδίζοντας τις εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους, όπως και η έκθεση με δημιουργίες της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο «Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς».
Οι εκθέτες δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, τις στοχευμένες και πολυπληθείς συναντήσεις που τους έδωσαν τη δυνατότητα να καταγράψουν το έντονο ενδιαφέρον και να κλείσουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα, τον πολυσχιδή χαρακτήρα και τα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εκθέματα, τα καινοτόμα προϊόντα, ενώ απόλαυσαν τις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις!
Η επιτυχημένη Πελοπόννησος Expo 2022 ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους εκθέτες, από τον Προέδρο κ. Φώτη Δαμούλο και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας, με το αποτέλεσμα να είναι θετικό και τα χαμόγελα να δημιουργούν ισχυρό κλίμα αισιοδοξίας και ενότητας έναντι των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος εξήρε την ποιότητα της φετινής διοργάνωσης, τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών και την ποιότητα των περιπτέρων, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των συνδιοργανωτών και των χορηγών και σημείωσε την ικανοποίησή του για το εύρος των κλάδων που έδωσαν βροντερό παρόν, ευχαρίστησε τους επισκέπτες για το έντονο ενδιαφέρον τους, ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές που επιμελήθηκαν άοκνα τον σχεδιασμό και την διοργάνωσή της.
Ο απολογισμός της διοργάνωσης κρίνεται θετικός και επιτυχημένος καταξιώνοντας πλέον την έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022 ως την κορυφαία διοργάνωση για την επιχειρηματική κοινότητα της Πελοποννήσου, η οποία στηρίζεται στην τεχνογνωσία και τη συνεργασία των επτά Επιμελητηρίων της!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας,
Δαμούλος Φώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ