ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή της Oμοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας στην απεργία της Τετάρτης 9/11

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | |
ΟΕΒΕΑ
Στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 9 Νοέμβριου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, συμμετέχει η Oμοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα και άλλες κοινωνικές ομάδες ώστε να εκφράσει την αναγκαιότητα λήψης αποτελεσματικών μέτρων.


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας στις 09 Νοεμβρίου 2022 συμμετέχει στην Πανεθνική ημέρα δράσης και κινητοποίησης για την στήριξη των Επαγγελματιών ,Βιοτεχνών, Έμπορων , Αυτοαπασχολούμενων αγροτών, εργαζομένων , συνταξιούχων και όλης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της κρίσης και όχι μόνο και καλεί να δώσουμε μαζική δυναμική και ενωτική παρουσία στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στην πλατεία τριών Ναυάρχων , στο Δημαρχείο Ναυπλίου στις 11:00 π.μ .

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς την Πολιτεία για την περαιτέρω στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,των εργαζομένων , αγροτών , συνταξιούχων δεν τύχαμε θετικής ανταπόκρισης.
Με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και αγώνες πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε κάθε δυσβάστακτο μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη και λειτουργία μας

Αιτούμαστε :

· Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης

· Αποδέσμευση από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ όλων των υπόλοιπων λογαριασμών (π.χ ανταποδοτικά τέλη , ΕΡΤ, πράσινη ενεργεία , ρήτρα αναπροσαρμογής )Ο Λογαριασμός της ΔΕΗ να περιέχει μόνο την χρεώση ρεύματος.

· Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

· Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου.

· Aναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, πληρωμής ΦΠΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των 120 δόσεων ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

· Ρύθμιση σε δόσεις και διαγραφή τμήματος (τουλάχιστον 30%) των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και των αναστολών (“lock down”).

· Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από το ΚΕΑΟ.

· Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα πρότυπα προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

· Νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και μετατροπή του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών σε 90 ημέρες χωρίς αναγγελία στην Τειρεσίας Α.Ε.

· Παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μετεγκατάσταση κοκ).

· Πλήρη διαγραφή δημοτικών τελών κατά τη διάρκεια των αναστολών (“lock down”) και αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημοτικών τελών και μισθωμάτων. Μείωση στα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη ως 50%

· Αναστολή διαδικασιών διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών.

· Μικροπιστώσεις για δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ με διαδικασίες “express”.

· Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να προστατευθεί και το καλάθι των νοικοκυριών αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

· Η μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών που κατεβλήθησαν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοιού σε μη επιστρεπτέες.

Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η πανεθνική κινητοποίηση να είναι μαζική και επιτυχημένη , για το λόγω αυτό καλούνται όλα τα σωματεία οι κοινωνικοί φορείς, όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες , έμποροι, αγρότες, μισθωτοί, συνταξιούχοι να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν στις τοπικές κινητοποιήσεις και να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή

Με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπίσουμε τις διαρκείς και συνεχόμενες κρίσεις και να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μας.Οι αγώνες συνεχίζονται . Οι αγώνες είναι μπροστά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ