ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Ναύπλιο: Πλούσιο το πρόγραμμα του τριημέρου 16 - 18 Δεκεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:54:00 π.μ. | |
Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Ναύπλιο
Το Ναύπλιο έχει φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους. Η πόλη έχει φωτίζεται για να χαρίσει χαμόγελα και ενθουσιασμό στα παιδικά πρόσωπα.

Πλούσιο είναι λοιπόν το πρόγραμμα του τριημέρου από 16 έως και 18 Δεκεμβρίου.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη
έρχεται την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία Τριών Ναυάρχων να μας παρουσιάσει το δικό της χριστουγεννιάτικο παραμύθι με τίτλο: « Ο σάκος με τα μήλα», γεμάτο πολύτιμους θησαυρούς – μηνύματα, που μεταξύ άλλων μιλάει για τη χαρά της προσφοράς και της καλοσύνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

- η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, διδασκαλία-διεύθυνση: μαέστρος-αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης

- η Νεανική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, διδασκαλία-διεύθυνση: μαέστρος-αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης

- τα παιδιά του Κέντρου Ξένων Γλωσσών V & D Chronopoulou

- η χορωδία μαθητών του Γυμνασίου Αγίας Τριάδας με συνοδεία οργάνων

- ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας με χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Πόντου

- η Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου

Ομάδα animateur… ξυλοπόδαροι διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους με τον Αη Βασίλη και τον Χιονάνθρωπο.

Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο από τα αδέρφια Αδριανό και Ελένη Νόνη και τους συνεργάτες τους.

Το πρόγραμμα του τριημέρου 16 έως και 18 Δεκεμβρίου  

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

· Κάντια, ώρα 18:00

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κάντιας γιορτάζει τη Γέννηση του Θεανθρώπου στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών. Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν με animateur, ξυλοπόδαρους και πολύ μουσική… καθώς οι μικροί μας φίλοι, ετοιμάζουν το γράμμα τους στον Αη Βασίλη.

· Μιδέα, ώρα 18:30


Γιορτή για μικρούς και μεγάλους, άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή της Πειραματικής Σκηνής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, κάλαντα από όλο τον κόσμο με την bandina της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία & διεύθυνση του μαέστρου-αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη, ομάδα animateur…. και dj με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Διοργάνωση: Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, Τοπική Κοινότητα Μιδέας και Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας «Η ΑΛΚΜΗΝΗ».

· Άγιος Αδριανός, ώρα 19:00


Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Αδριανού θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία του χωριού για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τους animateur…

· Βουλευτικό, ώρα 20:00


Το Ωδείο Ναυπλίου Αγγελικής Μαυρούλη παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη συναυλία των μαθητών του Ωδείου με μελωδίες και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, σύνολα οργάνων και χορωδία.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022


· Άρια, ώρα 16:00


Η Τοπική Κοινότητα Αρίας, η Διευθύντρια με τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού.

Τα παιδιά διασκεδάζουν με τους animateur, τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, καθώς εκθέτουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους σε χριστουγεννιάτικη εορταγορά αγάπης.

· Πυργιώτικα, ώρα 16:00

Η Τοπική Κοινότητα Πυργιωτίκων και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού με ανακυκλώσιμα υλικά. Θα ακολουθήσουν παιχνίδια με τους animateur και πολλή μουσική.

· Τριανόν, ώρα 16:30 – 20:30

Η μαγική χρυσόσκονη των Χριστουγέννων μεταμόρφωσε τον Βρεφικό- Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο « Το Παλατάκι» σε ένα τεράστιο, αφράτο, μυρωδάτο και χρωματιστό ζαχαρόσπιτο! Καραμέλες, κόκκινα και λευκά μπαστουνάκια, ζαχαρωτά, δίπλες και κάθε είδους λιχουδιές στήνουν ένα ξέφρενο πάρτι με πρωταγωνιστές φυσικά τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Μια γιορτή από τα παιδιά του Σταθμού τόσο γλυκιά όσο και τα ίδια!

Βουλευτικό ώρα 21:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου παρουσιάζουν « Το Χριστόψωμο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε διασκευή/σκηνοθεσία της Αιμιλίας Βάλβη.

· Η Διαλεχτή και ο καπετάν Καντάκης είναι παντρεμένοι χρόνια και δεν αποκτούν παιδιά. Η πεθερά, προσφέρει στη νύφη της ένα Χριστόψωμο για να το φάει, να δηλητηριαστεί και να πεθάνει. Η κοινότητα, το χωριό, μιλούν ή δεν μιλούν, σιωπούν και πράττουν. Κάποιοι εξακολουθούν να ρωτούν - εις τί έπταιεν η ατυχής νέα Διαλεχτή; Ποιός φταίει για το φαρμάκι, τον φόνο, την σκληρότητα και το κακό;

Η παράσταση είναι για παιδιά 12+

Είσοδος 5 € για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου

· Παίζουν: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Θάλεια Βελεγράκη, Κατερίνα Βέργαδου, Δέσποινα Γηραιώτου, Ματίνα Γκόγκα, Βούλα Δεδέα, Χριστίνα Ζησοπούλου, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χρίστος Κατσίρης, Νατάσα Κολωνιώτου, Μαρία Μαραθιανού, Ντίνα Μιχαλοπούλου, Σούλα Παναγιώτου, Μυρτώ Παπαϊωάννου, Νάσος Τζαβάρας, Δέσποινα Φλεβάρη.

Κράτηση θέσεων : 19:00 – 21:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947891692

Πλατεία Συντάγματος 21:00

Μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο από τα αδέρφια Αδριανό και Ελένη Νόνη και τους συνεργάτες τους.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

· Πλατεία Καποδίστρια, ώρα 11.00


Τα παιδιά των Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με χειροποίητα στολίδια.

· Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:30

Τα παιδιά του Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού παρουσιάζουν κάλαντα και χορούς από τις μικρές πατρίδες του τόπου μας.

· Πυργιώτικα , ώρα 18:00


Η Τοπική Κοινότητα Πυργιωτίκων και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος « Άγιος Γεώργιος», συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να διανεμηθούν σε ιδρύματα που χρήζουν την βοήθειά μας… Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

Τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

· Αργολικό, ώρα 18:00


Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργολικού γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με μουσική και…animateur!

· ΤΡΙΑΝΟΝ, ώρα 18:30


Το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου « Κ. ΝΟΝΗΣ» του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, παρουσιάζει την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά « Ένα δέντρο μια φορά…».

Αφήγηση παραμυθιού: Ερασμία Ηλιοπούλου

Παίζουν: μαθητές πιάνου της Θεολένας Πίκη και φλάουτου της Γκερλίντε Σίττε

Μουσικές συνθέσεις και διασκευές: Θεολένα Πίκη

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικά στιγμιότυπα από μαθητές της Δήμητρας Λάλεζα

Επιμέλεια εκδήλωσης: Χρήστος Ζερμπίνος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ