ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η έκθεση της συλλογής Χρήστου Κωστούρου: "Ελληνικές διαφημίσεις και κουτιά συσκευασίας 1900-1970"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | |
Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου
Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου η έκθεση του Ναυπλιώτη συλλέκτη Χρήστου Κωστούρου «Ελληνικές διαφημίσεις και κουτιά συσκευασίας, 1900-1970. Συλλογή Χρήστου Κωστούρου»  που διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ, «Σοφρώνη 13», στο Ναύπλιο.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευβρέθηκαν, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου κ. Ιωάννα Παπαντωνίου, η Αντιπρόεδρος κ. Γεωργία Σαμαρά, ο Ταμίας του Ιδρύματος Κ. Γιώργος Πατρινός, η κ. Τέτη Κρητικού, ο Αντιπεριερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ.Ράλλη, ο Αντιδήμαρχος Π. Λέντζος κα.
Η συλλογή του Χρήστου Κωστούρου αποτελεί το πάθος του για τη διάσωση αυθεντικών Ελληνικών διαφημίσεων και μεταλλικών κουτιών συσκευασίας. 
Το ενδιαφέρον του για την απόκτησή τους ξεκίνησε από την εφηβική του ηλικία, όταν τα πρωτοείδε στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες και έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι αναζήτησης τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Η συλλογή του εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα αντικείμενα και αισθάνεται ότι κάθε φορά που αποκτά ένα κομμάτι διασώζει ένα κομμάτι του πολιτισμού. 
Γεγονός είναι ότι μέσα από τις διαφημίσεις και τα κουτιά συσκευασίας μπορεί κανείς να ανακαλύψει μια Ελλάδα μιας άλλη εποχής, πιο ρομαντική αλλά και το μεράκι πολλών επιχειρήσεων για ποιότητα και προσφορά στον τόπο.
Η Διάρκεια έκθεσης είναι μέχρι τις 29.1.2023 με ώρες λειτουργίας 10.00 - 14.00
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ