ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Βιωματικά σεμινάρια από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου για την «Διαχείριση των δύσκολων συμπεριφορών στην τάξη»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Σχολείο
Στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου στοχεύουμε στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, δεδομένου ότι η διαμόρφωση θετικών διαπροσωπικών σχέσεων επιδρά σημαντικά στη δημιουργία ενός ασφαλούς και δημιουργικού μαθησιακού περιβάλλοντος, το οποίο συντελεί στη βελτίωση της επίδοσης και της συμπεριφοράς των μαθητών/τριών. 

Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να υποστηρίζουμε ενέργειες/δραστηριότητες που υποβοηθούν τη διαδικασία αυτή συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/-τριών.
Με το σκεπτικό αυτό, οργανώσαμε δυο τρίωρα βιωματικά σεμινάρια με θέμα «Διαχείριση των δύσκολων συμπεριφορών στην τάξη», τα οποία συντόνισαν στελέχη του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής». 

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επικεντρώθηκαν σε θέματα που σχετίζονται με την κατανόηση και την διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών στον χώρο του σχολείου. 
Στο πρώτο τρίωρο αναδείχτηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και συζητήθηκαν αποτελεσματικές πρακτικές, που μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην δημιουργία καλού κλίματος στο σχολικό χώρο καθώς και τρόποι εκπαίδευσης των μαθητών στην επίλυση των συγκρούσεων. 

Στο δεύτερο οι εκπαιδευτικοί προσέγγισαν θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση συγκεκριμένων τύπων μαθητή μέσα στην τάξη και μέσα από βιωματικές διαδικασίες και συζήτηση είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν καταστάσεις και να κατανοήσουν την θέση και την στάση των εφήβων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ