ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία η Εκπαιδευτική Εκδρομή του 1ου Λυκείου Άργους στην Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | |
Μαθητές
Το 1ο Λύκειο Άργους ανταποκρινόμενο στην επιθυμία των μαθητών για μάθηση και ενημέρωση πάνω σε πολιτιστικά επιστημονικά και κοινωνικά θέματα πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με προορισμό το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ΕΚΠΑ και το Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι.

Συγκεκριμένα :

Οι μαθητές της Α Τάξης επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Αίθουσας "Ελευθέριος Βενιζέλος ", επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση. 

Κατά την παραμονή τους στο χώρο της Βουλής είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Βουλευτή Αργολίδας κ Ανδριανό Γιάννη και να ανταλλάξουν απόψεις για την προσπάθεια που καταβάλει το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας.

Με επικεφαλής τον Καθηγητή του ΕΜΠ στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιαννάκογλου Κυριάκου και τους συνεργάτες του (Χασαπόγιαννη Ψυρογιάννη και Κολαίτη) 50 μαθητές μας της θετικής κατεύθυνσης, πέρασαν στα άδυτα του Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα στον τομέα των Ρευστών 

Ο κόσμος του Αύριο άνοιξε για τους 50 μαθητές μας στον τομέα της Μονάδας Υπολογιστικής Ρευστομηχανικής και Βελτιστοποίησης (αεροσκαφών αυτοκινήτων μηχανών )καθώς και στον τομέα της Ναυπηγικής.

58 μαθητές μας με επικεφαλής τον Αναπλ. Καθηγητή Θεωρητικής Σωματιδιακής Φυσικής στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής & Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλη Σπανό και με τους συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στο ΕΚΠΑ και στο Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο.

Τέλος μαζί με 50 μαθητές μας επισκεφτήκαμε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα βιομηχανικά μουσεία στην Ελλάδα...Το Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ξεναγοί μας περιέγραψαν τον τρόπο φωτισμού της πρωτεύουσας πριν την έλευση του ηλεκτρισμού και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των εργατών για το φωτισμό, κάτι αυτονόητο σήμερα.

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες !!!

Η Διευθύντρια Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ