ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Πελοπόννησος: Με εντολή Νίκα και εισήγηση Μαντζούνη έρχεται οικονομική ενίσχυση σε 39 αθλητικά σωματεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | |
Πελοπόννησος expo
Σειρά συσκέψεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στην σύσκεψη που αφορούσε σε κοινωνικά θέματα, εξετάστηκε η δυνατότητα να συμμετέχει η Περιφέρεια κατά 65% στην δαπάνη αγοράς ακινήτου στην Τρίπολη για την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ), διαθέτοντας προς τούτο 50.000 ευρώ, ενώ για την κάλυψη του υπόλοιπου -όπως τονίστηκε- πρόκειται να συμβάλουν και οι σύλλογοι αμεα.

Ακόμα εξετάστηκε η ενίσχυση σωματείων που υπηρετούν την διάδοση της παράδοσης, μεταξύ των οποίων τα παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και σωματεία ανά Π.Ε. τα οποία παράγουν έργο υπηρετώντας αποκλειστικά την προαγωγή της παράδοσης.

Εξ άλλου, σε σύσκεψη για θέματα αθλητισμού -με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- συζητήθηκε η προώθηση κατασκευής, συντήρησης και αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών σε σειρά γηπέδων, σε όλες τις Π.Ε.

Γνωστοποιήθηκε, παράλληλα, ότι επίκειται αγορά αθλητικού υλικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, αλλά και διανομή 40 απινιδωτών που θα εξοπλίσουν αθλητικούς χώρους.

Τέλος, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη και την εισήγηση του Γιάννη Μαντζούνη, εξετάστηκε η οικονομική ενίσχυση σωματείων εθνικών κατηγοριών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίως όσον αφορά στα έξοδα μετακίνησης. Τα εν λόγω σωματεία είναι συνολικά 39 -στη Μεσσηνία 14, στην Αργολίδα 11, στην Κορινθία 8 και από 3 στην Αρκαδία και στη Λακωνία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ