ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Σημαντικές δράσεις τον Δεκέμβριο στο 3ο Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
Βίκυ Φλέσσα
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η συντοπίτισσά μας και Δημοσιογράφος κα Βίκυ Φλέσσα, η οποία παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης, την ειδησεογραφία, την ερμηνευτική ειδησεογραφία και τους κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θέματα σχετικά με τη διδακτική ενότητα «είδηση» της νεοελληνικής γλώσσας, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν το επάγγελμα του Δημοσιογράφου. 
Ομιλία σε μαθητές
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου το σχολείο μας φιλοξένησε την κ Παυλάκη Μαρία, Ιατρό παθολόγο Δ/ντρια της κλινικής covid του ΓΝ Άργους και την νοσηλεύτρια επιτήρησης λοιμώξεων κ. Γιάννου Κική, οι οποίες ενημέρωσαν τη σχολική κοινότητα για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού και στοχευμένα αναφέρθηκαν στα θέματα Διάδοσης, Προφύλαξης και Αντιμετώπισης τους!
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ’ τάξης σε μια διαδικτυακή συνάντηση ενημερώθηκαν από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρο της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών κ Βασίλειο Κωστόπουλο για τις προοπτικές και την επαγγελματική αποκατάσταση των Μηχανολόγων Μηχανικών αποφοίτων της σχολής της οποίας προεδρεύει .
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριές μας συγκέντρωσαν και πρόσφεραν δώρα αγάπης και τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας επιβεβαιώνοντας την γενναιοδωρία και ευγένεια τους !
Τέλος την Παρακευή 23 Δεκεμβρίου η Λαογραφία ήρθε ….σχολείο μας!
Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και σε διάδραση με τους μαθητές και τις μαθήτριες η φιλόλογος Ευαγγελία Κώρου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ, παρουσίασε θεματικά στους μαθητές και στις μαθήτριές μας τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων, μέσα από τον λαϊκό πολιτισμό αλλά καταδεικνύοντας και την καταγωγή ορισμένων εξ αυτών από την αρχαιότητα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές που αποδέχθηκαν τη πρόσκλησή μας και συνέβαλαν στη επιτυχία των δράσεων μας και ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ