ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η διαδικασία για την αξιοποίηση ακινήτου 615 στρ. στο Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. | | |
Έκταση Βερβερόντα
Το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί να συνεργαστεί και να λάβει υπηρεσίες από εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό σύμβουλο στην αξιοποίηση ακινήτων (εφεξής ο «Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτων» ή «ΣΑΑ»), ο οποίος θα συνδράμει το ΤΑΙΠΕΔ και θα παρέχει συμβουλές και υποστήριξη για την αξιοποίηση του Ακινήτου, ήτοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του Ακινήτου σύμφωνα με το Ν. 3986/2011.

Ο Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτων αναμένεται κατά την παροχή των υπηρεσιών του να συνεργαστεί στενά με την ομάδα έργου των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, με τους λοιπούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ για το Ακίνητο και τη Συναλλαγή, καθώς και με κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα για τη Συναλλαγή.

Οι προς ανάθεση υπηρεσίες (εφεξής οι «Υπηρεσίες») αφορούν στην παροχή από τον Σύμβουλο Αξιοποίησης Ακινήτων (με ή χωρίς την συνδρομή της ομάδας των λοιπών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ) υπηρεσιών και συμβουλών αναφορικά με το βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης του Ακινήτου, ως κατωτέρω περιγράφονται.

Οι Υπηρεσίες του Συμβούλου Αξιοποίησης Ακινήτων θα παρασχεθούν σε τρεις διακριτές φάσεις:
(α) τη Φάση Α (Market Sounding),
(β) τη Φάση Β (Εκπόνησης ΕΣΧΑΔΑ, Pre- marketing,) και
(γ) τη Φάση Γ (Σχεδιασμού και υλοποίησης της Συναλλαγής)
Το προφίλ του ακινήτου

Η έκταση βρίσκεται στη περιοχή “Βερβερόντα”, της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, του Δήμου Ερμιονίδος Αργολίδος.

Η ανωτέρω έκταση, 615.000 τ.μ. περίπου αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης 973.945 τ.μ., η οποία είχε παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στη ΔΕΠΟΣ με την υπ` αριθμ. Οικ 662/30/9.4.1980 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών.

Το ακίνητο απέχει 175 χλμ από την Αθήνα (80χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 85 χλμ από το Ναύπλιο, 7 χλμ από το Κρανίδι και 135 χλμ από την Τρίπολη.

Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μ. από το κέντρο του οικισμού και 300-500 μ. βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα.

Από το λιμένα του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ