ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τ. Λάμπρου: Το ΤΑΙΠΕΔ προετοιμάζει το ξεπούλημα των 627στρ. στη Βερβερόντα Πορτοχελίου - Ποια ειναι η θέση σας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 π.μ. | | | |
Τ. Λάμπρου
Κ. Δήμαρχε, τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου το ΤΑΙΠΕΔ , πήρε απόφαση να βάλλει σύμβουλο με σύμβαση 36 μηνών για να προετοιμάσει το ξεπούλημα της έκτασης των 627 στρεμμάτων στην θέση ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ, μιλάμε για τμήμα της πρώην ΔΕΠΟΣ ,στην είσοδο του Πορτοχελίου.


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μείνουμε αμέτοχοι ,αδιάφοροι, αμίλητοι. Στο σημερινό Δημοτικό μας συμβούλιο θα ζητήσω να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, επίσης υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα ημερήσιου πολιτικού και οικονομικού τύπου που κάνουν αναφορά για το επίμαχο θέμα, και σχολιάζουν αρνητικά ότι παραμονή εθνικών εκλογών προχωράει το ξεπούλημα της κρατικής περιούσιας, χωρίς να γνώμη της τοπικής κοινωνίας, με απούσα την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα που απαιτείται να απαντηθούν :

-O Δήμος θα διεκδικήσει από την πολιτεία, από το ΤΑΙΠΕΔ ζωτικό οικιστικό χώρο για κοινόχρηστες χρήσεις πχ για νέο σχολείο, για νέο νεκροταφείο, για νέο χώρο πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου ,για χώρους προσωρινής στάθμευσης αυτοκινήτων κτλ που είναι αναγκαία και χρήσιμα στην κοινότητα ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ.

-Συμφωνείτε να επικαιροποιήσουμε παλαιότερες αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου τόσο του ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ όσο και του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ με ανάλογες διεκδικήσεις και αιτήματα.

-Ποιά είναι η γνώμη, η άποψη της σημερινής διοίκησης του ΔΗΜΟΥ και το σημαντικότερο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την διαχρονική πάγια θέση μας ότι επιθυμούμε μία ήπια αξιοποίηση της επίμαχης έκτασης, εγώ και οι συνεργάτες μου δεν θέλουμε ένα νέο ΠΟΡΤΟΧΈΛΙ πάνω από το ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ.

-Ποιά είναι η γνώση σας, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ερωτήθηκε, δεν ενημερώθηκε ,για την βούληση της πολιτείας, για τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, η ξέρετε κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε

Επίσης ζητώ οι κοινωνικοί φορείς του τόπου μας ,οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ να πάρουν θέση, να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Τώρα ξεκινάει η ουσιαστική διαβούλευση ,η πορεία του τόπου μας αφορά όλους ,τα κόμματα ,οι βουλευτές του Νομού Αργολίδας ,οι φορείς του τουρισμού απαιτείται να πάρουν θέση , πως πρέπει να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση των 627 στεμμάτων.

Τα ψέματα τελείωσαν ,έχουμε ευθύνη να μιλήσουμε καθαρά ,πρέπει να παρέμβουμε δυναμικά και να κερδίσουμε το καλύτερο δυνατό για το τόπο μας ,για τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Το καλοκαίρι του 2022 σε εκδήλωση του ΣΦΙΠ παρουσιάστηκε μια ακόμα καταπληκτική πρόταση για την αξιοποίηση της επίμαχης έκτασης, ήρθε η ώρα να γίνει αποδεκτή από πολλούς και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε το αυτονόητο, σημαντικές παρεμβάσεις για ένα ανθρώπινο ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ,με υποδομές, με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με διατήρηση της φυσικής ομορφιάς, το διαχρονικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ