ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Στο πιο κρύο μέρος του πλανήτη η θερμοκρασία πέφτει στους -93,2 βαθμούς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 μ.μ. | | |
Το ψυχρότερο μέρος στη Γη
Σύμφωνα με τους δορυφόρους του Παρατηρητηρίου Γης της NASA, το ψυχρότερο μέρος στη Γη είναι μια οροσειρά στο οροπέδιο της Ανατολικής Ανταρκτικής, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν στους -135,8 βαθμούς Φαρενάιτ (-93,2 βαθμούς Κελσίου).


Τις προηγούμενες μέρες, μεγάλο μέρος των ΗΠΑ επηρεάστηκε από μια ακραία χειμερινή καταιγίδα που έφερε μαζικές χιονοπτώσεις, καταστροφικούς ανέμους και παγωμένες θερμοκρασίες έως και -20 βαθμούς Φαρενάιτ (-28 βαθμούς Κελσίου). 

Αυτή η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή ώστε ο μέσος άνθρωπος να υποστεί κρυοπαγήματα σε λιγότερο από 10 λεπτά άμεσης έκθεσης, αλλά δεν είναι καθόλου επικίνδυνη όσο το πιο κρύο μέρος της Γης. 

Οι δορυφόροι της NASA πρόσφατα έδειξαν μια υψηλή οροσειρά στο οροπέδιο της Ανατολικής Ανταρκτικής, όπου, τις καθαρές χειμωνιάτικες νύχτες, οι θερμοκρασίες πέφτουν στους -135,8 βαθμούς Φαρενάιτ (-93,2 βαθμούς Κελσίου).

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η έκθεση σε τέτοιες θερμοκρασίες χωρίς ειδικό εξοπλισμό, ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Για παράδειγμα, η έκθεση στους -95 βαθμούς Φαρενάιτ μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα σε λιγότερο από δύο λεπτά, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αυτή η υψηλή κορυφογραμμή του οροπεδίου της Ανατολικής Ανταρκτικής διατηρεί τον τίτλο του “πιο κρύου μέρους του κόσμου” από το 2013, όταν οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν για πρώτη φορά θερμοκρασίες εκεί, αλλά γίνεται σταθερά πιο κρύο. Το 2013, η χαμηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν -133,6 βαθμοί Φαρενάιτ, αλλά τώρα φαίνεται να έχει πέσει στους -135,8 βαθμούς Φαρενάιτ.

Οι θερμοκρασίες στο πιο κρύο μέρος της Γης είναι πολύ χαμηλότερες από τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές του Άρη, ενός πλανήτη πολύ πιο μακριά από τον Ήλιο από τη Γη. Στον κόκκινο πλανήτη οι μέσες θερμοκρασίες είναι -81 βαθμοί Φαρενάιτ, αλλά προς τους πόλους, πέφτουν στους παγωμένους -220 βαθμούς, κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ