ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Στρατεύσιμοι είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | |
Παναγιώτης Νίκας
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλε αντιπροσωπεία στρατεύσιμων στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το πρωί σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του στη συνέχεια, απηύθυνε προς όλους ευχές για τον καινούργιο χρόνο που έρχεται, ενώ έκανε αναφορά και στην επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας περί την άνοιξη του 2023.

Με την αφορμή αυτή, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα τις Ενοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας ενδεικτικά την διάθεση εκ μέρους της πιστώσεων στην Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου και το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, καθώς και την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου συντήρησης μνημείων και ηρώων σε χώρους στρατοπέδων, αλλά και αλλού.

Κάλεσε δε σε ενότητα όλων των Ελλήνων, καθώς -όπως τόνισε- “στις ημέρες μας διαδραματίζονται γεωπολιτικές μεταβολές, ενώ η πατρίδα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις”.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ευχήθηκε προς το προσωπικό και τα στελέχη της Περιφέρειας “να είναι καλύτερη η νέα χρονιά” προσθέτοντας ότι με τη συνδρομή της πολιτείας θα πρέπει να επέλθει αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης -“ας μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο δεν αποτελεί ‘έπαθλο’ για τον νικητή των εκάστοτε εκλογών” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συνέχισε:

“Θα πρέπει να υπάρξει αντικειμενικότητα ως προς την εξέλιξη των στελεχών. Οσον αφορά στην μονιμότητα, επί μία τριετία αγωνίστηκα -χωρίς δυστυχώς να το επιτύχω- για να υπάρχουν μόνιμοι διευθυντές και γενικοί διευθυντές. Ωστόσο, το ‘ξεκαθάρισμα των αρμών’ αποτελεί αναγκαίο όρο ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά ολόκληρη η δημόσια διοίκηση”.
Ο περιφερειάρχης εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του για την προσφορά των υπαλλήλων της Περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο προσωπικό της Π.Ε. Μεσσηνίας, οι υπάλληλοι της οποίας -όπως είπε- “συνέβαλαν καθοριστικά στο τεράστιο έργο μεταφοράς των υπηρεσιών από το διοικητήριο της Καλαμάτας, εν όψει του σημαντικότατου έργου αναβάθμισης και ανακαίνισης του εν λόγω κτηρίου που αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα και το οποίο εκτιμούμε ότι θα παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο περίπου, ως το πλέον σύγχρονο δημόσιο κτήριο στην πατρίδα μας”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι η ανακαίνιση του κτηρίου των πρώην σχολών Παπαφλέσσα στο οποίο στεγάζονται πλέον πολλές από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, έχει ως αποτέλεσμα “να παραδίδουμε στην πόλη ένα ανακαινισμένο κτήριο για να αξιοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες του -που δεν είναι άλλοι από τον λαό της Καλαμάτας- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα κρίνουν”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ