ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Μετάλλιο Τιμής του Δήμου Ναυπλιέων στον καθηγητή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Ν. Χρυσοχόου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. | |
καθηγητής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου
 Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό, την αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων, Ειδική Επετειακή Εκδήλωση του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. με τις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου για τα 200 Χρόνια από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωση της Πόλεως του Ναυπλίου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή του Μεταλλίου Τιμής του Δήμου Ναυπλιέων για τα 200 Χρόνια από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου, μεταξύ των οποίων και στον Καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Δημήτρη Ν. Χρυσοχόου «σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στην Επιστήμη και στον διακεκριμένο Θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου, ο οποίος διοργανώνεται ετησίως και προάγει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τον Πολιτισμό». 
Όπως επίσης αναφέρεται στην τιμητική περγαμηνή: «Το Μετάλλιο φιλοτέχνησε ο Δήμος Ναυπλιέων και αποτυπώνει στη μία όψη του τον λογότυπο του Ναυπλίου –πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδος– και στην άλλη όψη του τον πορθητή του Παλαμηδιού Στάικο Σταϊκόπουλο». 

Το Μετάλλιο επέδωσε στις τιμώμενες και τους τιμώμενους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ι. Κωστούρος. 

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Χρυσοχόου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Ι. Κωστούρο και τον Ιδρυτή των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου Καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη, μοιράστηκε με τις εκλεκτές προσκεκλημένες και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους κάτωθι στίχους ως Δώρημα Τιμής και Αγάπης προς τον Δήμο Ναυπλιέων.

Για τ’ Ανάπλι

Στ’ όνειρο είδα να ’ρχεται

Μιας λευτεριάς αντάρα

Ώσπου τ’ απάγκιο να φανεί

Τ’ Ανάπλι να ’χει αναστηθεί



Κι ήρθε σα μοίρασμα γιορτής

Σε γειτονιές και στίχους

Ν’ ανθίσει της Αρβανιτιάς

Τους σκλαβωμένους μίσχους



Ήρθ’ ο απελευθερωτής

Ξανά να τραγουδήσει

Το κάστρο του να ορίσει

Τ’ Ανάπλι ν’ αναστήσει



Στην πόλη τούτη πώς ποθεί

Λεύτερος ν’ ανασάνει

Το φως της να προκάνει

Ν’ ανάψει τη γιορτή



Μάνες να φέρουν τα παιδιά

Σε κάθε του μικρή γωνιά

Λεύτερα ν’ αγκαλιάσουν

Τ’ Ανάπλι τρυφερά

Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου
Ναύπλιο, 30.11.2022

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου είναι Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Honorary Senior Research Fellow στο College of Social Sciences and International Studies του Πανεπιστημίου Έξετερ (31 Δεκ. 2019-22), Ανώτερος Εταίρος στο Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μάρ.-Δεκ. 2022) και Προσκεκλημένος Εταίρος στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Οκτ. 2022-Ιαν. 2023). Έχει διατελέσει Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader και Honorary University Fellow στο Πανεπιστήμιο Έξετερ, Visiting Research Professor στο Virginia Tech Center for European Union, Transatlantic and Trans-European Space Studies – A Jean Monnet Center of Excellence, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και Επισκέπτης Εταίρος/Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Κέμπριτζ, Οξφόρδης, LSE, Κολούμπια, Όσλο, Γενεύης, Γιβάσκιλα, Μάλτας, CHRIST (Deemed to be University, Ινδία), Νεάπολις Πάφου, Κρήτης, Αιγαίου και Πελοποννήσου, στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στις 5 Φεβρουαρίου 2021, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης απένειμε Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπου Σχεδιασμού και Υποδειγματικής Γραφής στο έργο του Πολιτειολογία των ενώσεων (Ι. Σιδέρης, 2020). Στις 30 Ιανουαρίου 2022, Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, χειροθετήθηκε Άρχων Ρεφερενδάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Ι.Π.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στις 25 Μαΐου 2022, του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Δήμου Ύδρας για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στις 30 Νοεμβρίου 2022 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής του Δήμου Ναυπλιέων για τα 200 Χρόνια από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ