ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Προϋπολογισμός φτωχοποίησης των ελληνικών νοικοκυριών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
Γ.Γκιόλας
Μιλώντας σήμερα 15 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023 αποκάλυψε την ψεύτικη εικόνα ανάπτυξης και οικονομικής ευμάρειας που θέλει να παρουσιάσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τη στιγμή που το μέσο ελληνικό νοικοκυριό οδηγείται πλέον σε βέβαιη φτωχοποίηση.

Παραθέτοντας στοιχεία αδιαμφισβήτητα, καυτηρίασε την στάση της Κυβέρνησης ως προς τις μεγάλες εταιρίες ενέργειας, των οποίων τα τεράστια κέρδη αρνείται να φορολογήσει. Το ίδιο πράττει και με τις συστημικές Τράπεζες, οι οποίες συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων που βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 40% το τελευταίο διάστημα.

Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη χρονιά που έρχεται αφού το ποσό που προϋπολογίζεται ως κονδύλι στήριξης των αδύναμων λόγω της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού, ανέρχεται φέτος μόλις στο 1 δις ευρώ, έναντι των 10,6 δις που δαπανήθηκαν φέτος. Χαρακτήρισε ως αναποτελεσματική την διαφημιζόμενη «ανάπτυξη» για την οποία επαίρεται ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσιάζοντας πλήθος παραδειγμάτων με τα οποία κατέδειξε την απουσία παραγωγικών επενδύσεων από Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, οι οποίες κατευθύνθηκαν μόνο σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, χωρίς να εισφέρουν ούτε σε κρατικά έσοδα ούτε σε νέες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας ανέφερε τα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την πραγματική ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων από την ακρίβεια εργαζομένων, ανέργων, νέων, αυτοαπασχολουμένων και γενικώς όλων των λαϊκών στρωμάτων τα οποία έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τα έξι σημεία εθνικών προτεραιοτήτων για Δίκαιο κράτος, Δίκαιη κοινωνία και Δίκαιη οικονομία.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Γιάννη Γκιόλα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ