ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Ερμιονίδας: Συμμέτοχοι όλοι στην κοινωνική αλληλεγγύη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. |
Εθελοντικη Ομάδα Αλληλεγγύης
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής, προάγει και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Πηγάζει από τη θέληση ενός ανθρώπου να προσφέρει ανιδιοτελώς. Είναι η ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση.


Στον Δήμο Ερμιονίδας, όπως σε όλη τη χώρα, υπάρχουν οικογένειες που στερούνται αγαθά και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες. Η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης ενεργή και δραστήρια, προσφέρει αθόρυβα, διακριτικά, και μόνιμα στους συνανθρώπους μας.

Με μια γρήγορη ανασκόπηση, την τελευταία τριετία, για την πραγματοποίηση του έργου της λειτουργίας και διαχείρισης της «Αλληλεγγύης», η εθελοντική στήριξη και συμμετοχή δωρητών, φίλων, επαγγελματιών, και δημοτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και ως προς την συμμετοχή στις δράσεις μας αλλά και με σημαντικές και συχνές προσφορές σε τρόφιμα, ρουχισμό, είδη υγιεινής κλπ.

Εξαίρουμε τις πρωτοβουλίες και την ενεργή συμμετοχή σε σταθερή και μόνιμη βάση, των εθελοντών μας στην ενίσχυση και την υλοποίηση των προσπαθειών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Εθελοντικής Ομάδας Αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες δημοτών μας, μέσω διαφόρων δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μεταξύ των οποίων είναι :

- Η προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών υγιεινής, σε τσάντες που παραδίδονται από εμάς πόρτα – πόρτα, σε οικογένειες του Δήμου μας.

- Η εβδομαδιαία σίτιση απόρων ατόμων, με αποστολή έτοιμων γευμάτων σε όλες τις Κοινότητες της Ερμιονίδας, η οποία αποτελείται από δύο σκέλη.

* Με εθελοντική εργασία που προσφέρουν δημότισσες στον χώρο που διαθέτει η Αλληλεγγύη, μαγειρεύονται και ετοιμάζονται γεύματα.

* Με προσφορά έτοιμων γευμάτων από χορηγούς, δωρητές, επαγγελματίες.

Η διανομή των γευμάτων σε όλη την Ερμιονίδα, γίνεται από τους εθελοντές μας.

- Διάθεση ειδών ένδυσης, ρουχισμού, κ.λπ., στον χώρο της Αλληλεγγύης. Τα είδη ένδυσης προσφέρονται από χορηγούς, δωρητές, δημότες.

- Μόνιμη συνεργασία με τους ιερείς και τα Φιλόπτωχα των εκκλησιών του Δήμου μας, με στήριξη και προσφορές σε γεύματα, τρόφιμα και αγαθά.

- Αποστολές ρουχισμού και αγαθών σε δομές που έχουν ανάγκη, σε όλη την Ελλάδα.

- Ενεργή συμμετοχή σε εκστρατείες και στήριξη δράσεων για κάλυψη εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, πολέμους, στην Ερμιονίδα και σε όλη την Ελλάδα.

Οι εθελόντριες και οι εθελοντές της Αλληλεγγύης, όλο το χρόνο, κάθε μήνα, κάθε βδομάδα, ετοιμάζουν και προσφέρουν γεύματα, τρόφιμα και αγαθά.

Στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, με τα μεγάλα προβλήματα, την ανθρωπιστική κρίση, την πανδημία του covid–19, η αλληλεγγύη στηρίζεται στο αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων. Η λειτουργία της «Αλληλεγγύης», μας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τον στόχο και όραμα της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών της Ερμιονίδας. Έχουμε διευρύνει την δράση μας, καθιστώντας εφικτή την φροντίδα των εχόντων ανάγκη βοήθειας δημοτών μας.

Με πρόθεση την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξή μας, με την συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση όλων, στόχος και υποχρέωσή μας είναι η υποστήριξη του ιδεώδους του εθελοντισμού, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η καθοριστική και ουσιώδης στήριξη των εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας.

Τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με αγάπη και πίστη στο συνάνθρωπο, εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε όλοι όσοι δοκιμάζονται να έχουν στο σπιτικό τους Ελπίδα, Υγεία και Δύναμη.

Εύχομαι ολόψυχα, να υπάρχουν πάντα άνθρωποι με μεγαλείο ψυχής που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο.

Εύχομαι ολόψυχα, να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας, να μην χρειάζεται να στερούνται βασικά αγαθά, να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

Χρόνια Πολλά, Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά!

Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ