ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Έρχεται τσουχτερό κρύο με χιονοπτώσεις από τη Δευτέρα - Μαλακώνει ο καιρός προς τα Χριστούγεννα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. | |
χιόνια
Παρά το μικρό «διάλειμμα» από την κακοκαιρία που διανύουμε αυτές τις μέρες, ο καιρός αναμένεται να πραγματοποιήσει μια στροφή 180 μοιρών από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στο τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας κορυφώθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη Νότια Ελλάδα, αλλά θα αρχίσουν να υποχωρούν στα κεντρικά και βόρεια.

Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα


Το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη (19-20 Δεκεμβρίου) η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη, αλλά σημαντικότατη πτώση (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ λόγω της επικράτησης πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι αισθητές θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή και τη Δευτέρα

ΚΥΡΙΑΚΗ


Στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα κεντρικά και τα βόρεια, από τις προμεσημβρινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 16 βαθμούς και στα νότια μέχρι 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία στην ανατολική Ελλάδα θα είναι αισθητή.

Αρναούτογλου: Πτώση 12 βαθμών Κελσίου και χιόνια μέχρι και την Πάρνηθα

Στη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα (19/12) αναφέρθηκε και ο Σάκης Αρναούτογλου. Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο μετεωρολόγος σημείωσε πως η μεταβολή του σκηνικού θα ξεκινήσει από την Κυριακή 18 του μήνα, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει μέχρι 10-12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αρχικά, για το Σάββατο (17/12) ανέφερε ότι στα κεντρικά και νότια η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Στα βορειοδυτικά και στα βόρεια οι συννεφιές θα είναι πιο πυκνές και μάλιστα στο βόρειο Ιόνιο και στις πιο ορεινές περιοχές της Ηπείρου θα πέσουν κάποιες βροχές ασθενούς ή μέτριας έντασης κατά περιόδους.

Από το μεσημέρι και μετά, από τη Στερεά και κάτω θα επικρατεί μόνο ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικο σκηνικό, με λίγες αραιές συννεφιές. Οι βροχές στα βορειοδυτικά θα διατηρηθούν εξασθενούμενες κατά διαστήματα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα τα όποια σύννεφα θα επιμείνουν τοπικά, κυρίως στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Πολύ αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία σε όλη τη χώρα.

Η Αττική θα έχει περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα θα επικρατήσουν λίγες αραιές συννεφιές και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, πιο ενισχυμένοι στα πολύ ορεινά και στα πολύ νότια τμήματα, όπου μπορεί να φτάσει και τα 5 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 21 βαθμών Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία το σκηνικό θα είναι ξανά μουντό με κατά τόπους πυκνές ομίχλες το πρωί. Μέσα στην ημέρα αυτές θα διαλυθούν, αφήνοντας αραιή συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνή. Οι άνεμοι στα ανοιχτά θα αγγίξουν τα 3 με 4 Μποφόρ από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 17 βαθμών Κελσίου.

Ωστόσο, τη Δευτέρα 19 του μήνα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και στα 9 Μποφόρ, με αποτέλεσμα ο καιρός να κρυώσει σημαντικά. Λευκό θα γίνει το σκηνικό στην ορεινή Θεσσαλία, τα ορεινά της Στερεάς, όπως επίσης και στα βουνά της Εύβοιας και σε εκείνα της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, κάποια χιόνια θα πέσουν και σε μεγάλο υψόμετρο στην Πάρνηθα.

Όσο για τον καιρό των Χριστουγέννων, τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κάτι ιδιαίτερο. Μάλιστα, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός θα είναι «μαλακός» και οι ψυχρές μάζες που έχουν συσσωρευτεί στη βορειοανατολική Ευρώπη δεν δείχνουν να έρχονται προς την περιοχή μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ