ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. |
Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ πριν από 30 χρόνια με στόχο την ανάδειξη τόσο των δικαιωμάτων όσο και των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία. 

Η σημερινή ημέρα με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που κινητοποιεί δίνει την ευκαιρία για ενημέρωση και δραστηριοποίηση στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Όμως δεν αρκεί μόνο μία ημέρα. 

Η προσπάθεια για ίση μεταχείριση και αξιοπρεπή τρόπο ζωής των ατόμων με αναπηρία θα πρέπει να είναι διαρκής και συντονισμένη και θα πρέπει να εκπορεύεται τόσο από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τους ίδιους τους πολίτες. 

Τα άτομα με αναπηρία καλούνται καθημερινά να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που δεν είναι φτιαγμένος για αυτούς αλλά στο χέρι μας είναι να τον προσαρμόσουμε ώστε να τους διευκολύνουμε να αισθανθούν ισότιμοι και πολύτιμο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου. 

Η πραγματική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ ξεκινά από το σχολείο και την εκπαίδευση, συνεχίζει στην εξασφάλιση της πρόσβασης τους στις υποδομές, στην αγορά εργασίας και σε όλες της πτυχές της κοινωνικής ζωής. 

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία ανθρώπινη κοινωνία που θα εγγυάται στήριξη, αξιοπρέπεια και ισοτιμία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ