ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Έρχεται βουτιά του υδράργυρου με θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. | | |
Επικίνδυνα καιρικό φαινόμενα
Μπορεί βασικό χαρακτηριστικό του καιρού για το Σαββατοκύριακο που έρχεται να είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο το σκηνικό φαίνεται πως θα αλλάξει ραγδαία το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης, 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο ο καιρός αυτές τις δύο ημέρες θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και με βάση "τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας".

Την ίδια ώρα, "οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ (ειδικά στα Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ οι ριπές τους) και όπως είναι φυσιολογικό, επειδή η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται και από υγρασία, θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας".

Μάλιστα, ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει ότι "είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και των λιμανιών της Αττικής κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου".

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζεται αναλυτικά η πορεία της θερμοκρασίας στην Αττική αλλά και οι περιοχές χιονοπτώσεων (και τα υψόμετρα αυτών) κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας και Τρίτης.
Κολυδάς: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας από βδομάδα

Αντίστοιχη είναι και η πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά ο οποίος κάνει λόγο για τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σήμερα, Παρασκευή.

"Το επόμενο διήμερο νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες. Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μετά την Κυριακή, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας από βδομάδα" επισημαίνει σε ανάρτησή του.

Ο ίδιος κάνει λόγο για πτώση 8-10 βαθμούς στη θερμοκρασία και θυελλώδεις ανέμους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ